Opera

kan vara helt fantastiskt eller inte. I går Turandot med en våldsamt grym historia om en Kinesisk prinsessa som trots sin oerhörda grymhet ändå blev högt älskad. Trots det lite tunga och grymma inslaget så blev det en betagande upplevelse. Att få se och höra ett konstverk gjort av Puccini (avslutat av Toscanini) som gjordes på 1920-talet och känna att man blir hänförd av alla vackra toner, är för mig lite extra. Det är som att inga andra tankar, funderingar eller annat får plats inombords och när jag lämnar Operan så är det med en lite omtumlande känsla. 

Mitt intresse för opera har väl inte alltid varit så stort och är väl kanske inte som en operafantasts. Som liten plågade jag mina föräldrar och förmodligen grannen som var den dåvarande chefen på Operan med höga toner framför fönstret när vi bodde i stan. Jag fick inget erbjudande om någon roll eller så och tröttnade eller insåg så småningom att det kanske inte var min grej ;) tror det var musikfröken som fick mig att inse mina begränsningar...

För ett antal år sedan blev jag och min man bjudna till Operan av ett företag (minns ej vilket), fick gå själv ;) Det var mitt första besök på Operan som också blev en fantastisk upplevelse, Madame Butterfly... så vackert och även om inte geisian såg ut som en geisia så var hela föreställningen magisk och jag blev såld på upplevelsen. Därefter har jag sett både det ena och det andra, och som med allting annat, blandade upplevelser... allt är inte i min smak bara för att det är opera ;)

Innan kvällsföreställningen blev det lite ridning och mycket kontor för mötet med bokföringsbyrån närmar sig.

Nöjd med effekten av senaste nyhetsbrevet, den lät inte vänta på sig... flera täcken sålda och levererade =) Helt uppenbart är det flera som läser och säkert flera som slänger men effekten för ridsporbutiken finns =)

26 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)