Att gråta

är verkligen olika för olika ;) Är gråten ett tecken på om man är känslosam eller inte? och vad är i så fall att vara känslosam? Personligen så gillar jag inte att gråta men en god vän berättade att hon tycker det är skönt och befriande. Rätt eller fel, omöjligt att säga, upp till varje individ att välja... Ofta säger de som "gillar" att gråta att det är dumt att hålla inne dessa känslor. Är det? Men om man nu inte finner det braiga med att gråta, då är det kanske inte samma för alla. Jag tror inte att de som inte gillar att gråta tycker att de som gillar att gråta är blödiga, eller nu talar jag för mig själv ;) och om man inte gillar att gråta behöver det inte nödvändigtvis betyda att man förtränger sorg. Kanske har man bara ett annat sätt att bearbeta sina upplevelser ;)

Minns när jag var 12 år och kom hem från jullovsvistelsen på landet. Kom hem från skolan och min mamma berättade att de hade ringt från stallet... min sköthäst var död, den hade brytit benet vid en hopplektion. Jag blev hysterisk, helt okontrollerbart hysterisk. Var gör min underbara mamma... ger mig en örfil! Faktum är att det bröt hysterin väldigt effektivt. Själv provade jag samma sak när jag och en kamrat blev onyktra för första gången, inget att rekommendera. Vare sig det ena eller andra ;) När Yvonne som hon hette blev hysterisk så dök min mors hantering av situationen upp. Jag gav henne en örfil med resultatet att hon blev än mer hysterisk :) dålig timing eller funkar dåligt på onyktra.

Många år denare frågade jag min mamma - varför fick jag en örfil? Hon berättade att hon hade försökt stilla mig på alla de sätt och till slut ringt till barnsyket och frågat vad hon skulle göra. Resultatet blev denna örfil som mycket effektivt fick mig att lugna ner mig. Själv tyckte jag att det bara hade gått några minuter som i verkligheten var riktigt lång tid.

Har detta påverkat mig till att inte gilla att gråta, knappast ;) Det finns så mycket annat som formar en på vägen. Tror inte det spelar så stor roll bara man har sitt sätt att deala med de sorger vi möter ;) För deala med dem måste vi nog alla.

30 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)