Vem kunde tro det?

Att jag skulle simma... En del, de som har uppfattningen att jag går in för allt med 100%... men kanske inte de som har sett mig avstå. Tex "nej, tack jag äter inte socker", "ja, tack fast jag äter egentligen inte socker". Jag vet, det händer ;)

Tidigare i mitt liv kunde jag ge mig den på än det ena än det andra. Nu försöker jag hitta ett mer lagom förhållningssätt vilket har inneburit att gränserna inte är lika oruckbara och det bekymrar mig lite. För även om jag attraheras av ett mer avspänt förhållningssätt så har jag ändå en vilja att fortsätta sträva mot nya mål... Jag får inte riktigt ihop det, samtidigt som jag vet att mitt gamla jag inte nådde sina mål heller ;) Det är möjligtvis så, att jag inte har lärt mig det ännu ;)

Inte en häst i arbete idag heller men attans vad mycket annat som kom ur händerna. Fattar varför jag inte riktigt hinner till vardags, jag har så mycket spännande att göra. Idag har jag passat på att arbetat ikapp (lite iallafall).

En av Enhagers utbildningsblock handlade om alternativ och procedur, om hel och del, om till och från. Dvs om vem vi är, för vi är verkligen olika i mångt och mycket. En person som är mycket alternativ tröttnar snabbt på procedurer och en som är mycket procedur kan bli oerhört osäker och stressad av många alternativ och svängningar. Den som tänker i helhet orkar inte med alla detaljer och den som är del har svårt att förstå helheten behöver få den mer detaljerad. Lika förunderligt är det med till och från, vill man sträva mot något eller vill man undvika något? Inte konstigt att vi kan ha svårt att förstå varandra... lika fullt behöver vi varandra och samtliga egenskaper. För hur skulle det se ut om både jag och min man såg allt i stort och tyckte att detaljer var skittråkigt, nu är det förvisso lite så ;) men då har jag fått träna upp detaljsidan på vissa delar och han på andra.

Det blev lite mycket under NLP utbildningen, jag trodde min hjärna skulle bli överfull och inte ta in allt jag behövde, behövde för att fatta. Är det inte så, att om man fattar då blir man trygg och när man är trygg då blir man lugn osv Men spännande nog poppar det upp nya insikter hela tiden och det gör det utan att man är med och påverkar. Ta bara när jag hörde om två personer i en diskussion, den ena är procedur och gillar detaljer och den andra är alternativ och har svårt att förklara. Hur skall det kunna gå =)
Efter kursen är det uppenbart att man behöver träna på att anpassa sitt beteende efter andras behov, i vart fall om man vill nå fram med ett budskap =)

Och ja, jag simmade idag ;) så baddräkten har snart betalat sig, springskorna är fortfarande lite dyra per steg och yogamattan skall vi inte tala om =) Kommer säkert bättra mig så småningom...

28 maj 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)