Summera sin dag

Är något som passar mig väldigt bra, att däremot göra detta i bloggformat har varit väldigt skrämmande och jag hade förmodligen aldrig kommit på tanke om det var att blogga som var syftet. Att det blev så här var bara en slump och eftersom det är ett stort antal som läser så bidrar det till att jag fortsätter att dela mina vardagsfunderingar och händelser med andra. Allt behöver kanske inte ha ett större syfte än att tex summera sin dag..

Just denna dag startade på ett bra sätt med en svart häst som skötte sig alldeles utmärkt. Jag undrar om inte Gaidon har funnit ett riktigt bra grundläge där bjudning och inställning är på topp. Roemer fick gå ett kort pass och så sakteliga tycker jag att även det går åt rätt håll. Övriga hästar gjorde inget arbete idag, förutom att visa upp sig för veterinären förstås.

För på finbesök hade vi Chris och samtliga hästar fick en liten check... resultatet blir att jag kan ägna övrig verksamhet lite extra tid de närmaste dagarna ;) Idag samtalades det en stund om etik och moral, vilket är ruggigt svårt när vi talar om djur och vad vi utsätter dem för. Om någon säger att ridningen är omoralisk eller oetisk så känns det som att det kan vara svårt att värja sig emot, samtidigt som min genuina upplevelse är att hästar normalt sett gillar att arbeta. Undantag finns dock ;) och återigen, om vi inte har dem till ridning, ska vi äta upp dem då?

En sak som NLPn och Kjell Enhager på gott och ont har fått mig att inse är att verkligheten ser verkligen olika ut för alla. Mina värderingar är mina och kan aldrig tvingas på någon annan, ej heller det omvända om man inte känner att det skulle passa en mycket bättre. Det måste innebära att det kanske är bäst att stanna i sin egen business =) En ännu starkare insikt är att när man accepterar andra så har man lättare att acceptera sig själv. Många gånger tror vi att det är tvärt om... men om jag ser någon göra/säga något som i mina ögon/öron är tokigt, och tänker idiot! (nu är det väldigt länge sedan) Vad händer då när jag gör något tokigt/dåligt eller fel? nog är jag en riktigt stor idiot då, för då är jag ännu mer korkad eller ännu mer ute å far än de som jag redan tyckte var idioter... Helt plötsligt finns det ett ännu större värde i att acceptera andra som de är ;)

Jag måste bara få puffa för den föreläsning Enhager kommer att göra hos oss i början av juni. Kan du komma ifrån måste du bara passa på, han är grym =) och den utbildning som han och Magnus Kull håller har givit fler en mig ett enklare sätt att förhålla sig till verkligheten ;)

 

26 maj 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)