Gläds åt andras lycka

Blir verkligen glad när andra är lyckliga... för en tid sedan blev en vän sviken och besviken, hade det så tungt ...i dags dato, samma vän förälskad och känner sig oerhört lycklig, sedd och priviligerad =) och betydligt lyckligare än i sin tidigare relation... Att utifrån se att sveket var av godo händer allt för ofta, medan den som är sviken förståeligt känner sig ratad och många gånger utan värde. När man då får se den oerhörda vinstlott detta svek igentligen var så blir i varje fall jag än mer ödmjuk inför det goda livet ofta för med sig. Den gamla klyschan "det finns inte något ont som inte har något gott med sig" var något som min farmor ständigt tjatade om ;)

Farmor som överlevde farfar med många år levde med en visdom när det gällde livet som är få förunnat. Kyrkligt engagerade var de båda och en livssyn som handlade till stor del om att allt var av godo och att det finns något gott i alla människor. När farfar dog var jag så förundrad över hur väl min farmor hanterade det trots att hon många gånger talade om hur mycket hon saknade farfar och deras diskussioner. Ett antal år senare, kanske då jag hade börjat reflektera över livet på ett lite djupare plan än som tonåring så kände jag mig manad att fråga vad farmor bad om när farfar var sjuk... Farmor såg helt förvånad ut och förstod inte riktigt vad jag var ute efter... Jamen om Gud alltid gör gott, vad bad du då om när farfar va så sjuk... - Jag bad att farfar skulle slippa lida. Och jag vet att vad Gud än bestämde så skulle det bli bra... antingen tog han honom till sig eller så skulle han bli frisk... - Man får aldrig be om mirakel, de sker ibland ändå, men be aldrig om det...

Och ja, ibland tycker jag att jag får uppleva mirakel =) och i ärlighetens namn ber jag nog alltför ofta om att de skall inträffa ;)

Hade nog inte min bästa riddag idag ;) försöker verkligen mjuka upp min cementerade ryggmärg och plantera in nya referenser och reaktioner, lyckas mediumbra... Det där med att vänja om sig går också mediumbra... men att vara medveten det går bra ;) Santé, Roemer, Don och Gaidon på morgonen och här var det nog bara Roemer som fick ett högt betyg och till kvällen kunde jag glädja mig åt en ganska duktig skimmel :)

Nu till kvällen är ordningen på skrivbordet och knät återfunnit sig... en katt framför tangentbordet och en i knät, åså Stella vid fötterna ;) ergonomisk arbetsställning, knappast :) bara tillåten på kvällspasset.

22 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)