För tungt

att må bra? Kan Torbjörn ha rätt? Är det ibland för krävande och tungt att må bra? Är det för tungt att vända en dålig tanke som tar energi till en bra tanke som ger energi? För tungt att göra nya tankespår, för det handlar ändå mest om hur vi tänker... 

Jag vill inte tro att det är så och jag har förstått att den inställningen kan vara enormt utmanande när man är nere och mest av allt vill ha medhåll... medhåll att någon är en idiot, eller att man har otur, eller att man har förlorat något eller någon man håller mycket av. Ja, man vill bli "tyckt synd om" och tycker synd om sig för alla dessa yttre omständigheter, då passar knappast alla klatchiga hejarop eller snusförnuftiga kommentarer så särskilt bra in. Jag vet och ja, Torbjörn påminde mig... sa att jag kan vara så förfärligt jobbig och att det faktiskt kunde vara så att - det är lättare för dig, som har tränat och är starkare i din tro på det...

Kommer inte ihåg om det var Magnus Kull eller Kjell Enhager som i ett tanke-experiment bad oss (på kursen) att tänka på ett riktigt lyckligt ögonblick i våra liv. När vi gjorde det, satt där och smålog, kom nästa fråga... Behöver du dina armar för att känna glädje? Behöver du dina ben för att känna glädje? och faktiskt inte! Glädje kan vi hämta ur våra tankar närsomhelst... kanske behövs viljan :) Jag vill också deppa ibland, men inte så ofta eller länge för då tycker jag att det blir tungt ;)

I går hade vi celebert besök på Hogsta, Bo-Göran Guldbrand som kom och hejjade på Soffi. Det var några år sedan sist men han såg ut precis som vanligt :) Det är alltid kul att träffa personer man inte sett på ett tag, lite om förr och mycket om nu avhandlades. Bo-Göran har ett underbart sätt att jämföra hästar och droger... eller rättare sagt med ;) och trots att varken han eller jag har provat några starkare grejor så enades vi om att hästar och ridning vinner över allt =) På ett i det närmaste filosofiskt sätt gav han liknelsen med ett konstverk, bara det att här i ridningen, när det är som bäst får man vara en del i själva konstverket.

Idag var det Don som skötte sig riktigt bra och det var tur, för övriga fick vila sig i form till förmån för butik och kontor :) I morgon får de flesta hugga i igen ;)

 

10 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)