Det finns fler sätt

att göra rätt på... sa någon klok för en tid sedan. Detta har etsat sig fast, och ändå kan det vara så svårt, näst intill totalt omöjligt att acceptera andras sätt att se livet på. Lika sa någon annan, att man väljer vilken roll man vill spela i livet... kan också vara så grymt svårt att acceptera. Att inte lägga sig i eller komma med egna åsikter när någon vill tala om hur många idioter det finns i dens omgivning, shit, hur gör man? Försökte hålla mig till, - delar inte din uppfattning... - det finns fler sätt att se på händelser och saker... sen sa jag säkert en massa annat som självklart inte passade in så bra ;) Tror ändå att om man vill må bra (vilket sannolikt är målet för de flesta) då är en enklare väg att acceptera verkligheten som den är och ta ansvar för sitt eget agerande. Jag gillar att vara glad, då mår jag bra och då är det mitt ansvar att betrakta det som händer på ett sätt som gagnar det.

Har en tidigare anställd att tacka för mycket. En flicka utan namn, som provjobbade en tid... kände att det kanske inte skulle fungera och påpekade vid ett par extra tillfällen, vikten av att komma till jobbet och inte svika sina arbetskamrater. Var lite extra tydlig inför flickans första helgtjänst, då de bara är två som arbetar då. Hon kom inte... hade festat hela natten (fick jag reda på lite senare) dvs sket i jobbet. Arg är en underdrift, rasande i säkert en timme innan den solklara insikten damp ner... Här går jag och förstör min dag, när hon ligger hemma och sover, totalt ovetandes om min ilska... vad nyttar den till då? Det vände min dag och resten av mitt liv, jag kommer vara henne evigt tacksam, men hon fick inte jobbet ;)

Påbörjade en ny bok som jag trodde skulle kunna tilltala mig, "Män är från Mars, kvinnor är från Venus" John Gray. Vill ju bli bättre på att förstå, och ja, redan i inledningen förstod jag att mina nära kan inte ha det lätt =) jag passar ju inte in någonstans alls... Har nog bott både på Mars och på Venus eller möjligtvis en alldeles egen planet... Den beskrivning som finns i början av boken som kategoriserar mannen och kvinnans olika personlighetsdrag, gjorde mig bara förvirrad, jag fanns inte med. Tror jag väntar med den boken, trots att jag har hört så mycket gott om den ;)

Nu var det galet länge sedan jag var i Holland... längtar verkligen till det är dags igen, och dags blir det först när jag har hästar som går lite längre pass. 2012 var kanske inte det mest lyckosamma häståret men 2013 kommer säkert att bli det :) En sak som Hans Peter sa senast jag var där, - lita på dig själv och gör allt lite lugnare. Nu, kanske poletten börjar trilla ner... insåg igår, jag har blivit lite lugnare ;) bra eller dåligt? förmodligen bra =) men det har tagit ett år. Vilken inlärningskapacitet, imponerande! Nu gäller det bara att lita på sig själv också ;)

Hästarna var riktigt fina idag med Roemer först som bara behövde jogga ;) Don gjorde vad han skulle, nästan hela tiden och Larus kändes riktigt fin =) Limone gjorde ett pass på töm och om benet är lika fint i morgon blir det lite ridning av :)

 

7 mar 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)