Vem vet bäst

kan man undra i många situationer och samanhang... Läste en artikel på Hippson om hältutredningar, intressant men också skrämmande när man läser om den enorma oenighet som råder om vilket ben hästen är halt, och om det överhuvudtaget finns en hälta. Inte konstigt att det blir fel ibland och att en veterinärbesiktning på intet vis behöver ge de nödvändiga svaren... Vet hästar som hos en veterinär blir bedömd som fullt frisk och bara ett kort tag senare kan den av en annan veterinär bedömas som ganska dålig, har själv upplevt detta med ett av mina köp. Behöll hästen och fick lägga ner en hel del tid och pengar på den, vilket jag inte ångrar en sekund, dessutom är den nu i dag inte ett dugg värre än någon annan :)

Men man undrar "hur vet man", i vilka fall skall man vara envis och trotsig, och i vilka fall behöver man ge upp, när är det meningslöst? Och om man synar ordet menigslöst, utan mening så får det en ny egenskap, fast det är samma... det är inte mycket som är utan mening ;) men meningslöshet känns svart och tungt. Var det menigslöst att fortsätta med Duni, när han redan som föl skadade sig riktigt allvarligt, det kan tyckas då han inte har sprungit så många mil ;) men om jag ställer frågan om det var utan mening att fortsätta så absolut inte, jag har haft så mycket glädje, nytta och goda upplevelser av den hästen, hoppas fortfarande att det blir många till. Utan mening är det inte =)

Byron Katies filosofi om att det är våra förväntningar på verkligheten som gör oss ledsna och besvikna när de inte sammanfaller med den verkliga verkligheten, kan kännas oerhört relevant lite nu och då =)

Det blev inte så mycket ridet i dag... Anna ringde sig sjuk, så det fick bli lite stalltjänst i stället... tack vare Malins goda insats hann jag med Roemer och Santé, båda är riktigt grymma och gjorde nog det där lilla extra som förgyller dagen :) kändes också som om jag och min kropp var samspelta, jag den och de (hästarna) höll ihop =) härligt...

Upplever det som om jag kansk börjat anamma lite av alla tankar i böckerna jag läser, eller kursen jag går... blev inte arg i dag, möjligtvis lite trött i en situation som tidigare skulle ha triggat mig...  i stället kunde jag utan ilska informera om mitt ställningstagande och syn på situationen till den det berörde... Trodde inte jag skulle säga det här "är trött på att bli arg och irriterad" (händer förvisso inte så ofta), men det innebär dock inte att jag inte kommer tala om när jag tycker något är fel ;)

21 jul 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)