Tidigare Handelser

(2011-08-31) Per Bjernekull höll informationsmötet om NLP, i kväll. Det var bra och informativt, övertygade mig om att det var ett bra val att anmäla sig till utbildningen :)

Donar är på plats, rapporterar Anita. Har även fått lite bilder via MMS där han står inkvarterad på anläggningen och när de är ute och rider, han sköter sig så väl med henne och allt runt omkring...

Alla hästarna duktiga i dag :) Min far skulle ha sagt, "då kanske du också gjorde något rätt i dag" :)

(2011-08-30) Nu är dom på väg, Donar och Anita... Donar är ju resvan sen tidigare och rapporten från Anita bekräftar att han är helt tillfreds med färden, så här långt...

I dag hände det igen, jag blev påverkad av yttre omständigheter och tappade fokus, men även min ridplan när jag red Roemer... Fattar inte riktigt hur lättpåverkad jag kan vara, får vara glad att jag märkte det över huvud taget, även om jag var j.... trög, tänkte först efter hela passet, vad hände?

I morgon kväll skall jag gå på informationsmöte om NLP, spännande (har uppenbart högt ställda förväntningar).

På lördag och söndag skall Roemer få tävla på hemmaplan, HDR arrangerar tävlingar på Hogsta. Vilken tur att jag har honom... Kul. På lördagen blir det en Msv A:1 och på söndagen lagklassen i Msv B:2

(2011-08-29) Känns som om jag och Don har hittat ett läge som är mer än acceptabelt. Han gör sitt jobb om jag gör mitt... I två dagar har det fungerat, jag tror jag har ridit på mitt för dagen bästa sätt båda dessa dagar. Även den bollen hamnade i mitt knä, ta ansvar för ditt görande, ödmjukt men rakt. Kan det vara applicerbart på hela livet?

Snart åker de, Donar och Anita, ner till Moorsele och EM... Idel lovord från de som har sett dem träna, Donar gör sitt jobb och Anita med. Jag tror dom fixar det här med glans... Blir galet spännande :) Vet.check den 1, Tävling den 2 och den 3 september, gissa att jag kommer ha ont i tummarna efter helgen. Önskar dem så mycket lycka till!!!

Längtar till NLP utbildningen i november, skulle redan ha behövt gått den. "Var parkerar man bussen om man vill ha folk med på resan", frågade Kjell Enhager vid en av sina föreläsningar. Tina använde "våningarna i ett höghus" som metafor, när vi talade om relationer och hur bra det skulle vara om man kunde ta hissen till den våning motparten befann sig på, för hur skall man förstå varandra om man inte ens är på samma våning... Vem la bollen i mitt knä igen? 

Träffade Ia Eriksson (tidigare Galliano) i stallet i dag, kommer nu och då för att träna för Lussan. Hon är en härlig person som alltid utstrålar glädje. Trevligt :)

(2011-08-28) Roemer skötte sig superbra i dag också, vilken tävlingshäst... :) Det blev en femteplacering, 66,19% vid DM i Överby med bl a kommentaren "föredömlig form", känns bra, något jag gärna vänjer mig med :)

Efter två fulla dagar blir det skönt att hoppa i duschen och sen sova som en stock.

(2011-08-27) Santé och Karin duktiga i dag igen! 78,2% kom 2:a bara 0,8% efter Jenny Larsson och Finlay. Han ser så fin ut, men kan lite till om jag jämför med hemma, det får bli minst en start till innan Flyinge :)

Roemer kändes fin i dag, det bådar gott inför morgondagen... Red programmet en gång till och jag tror att det blev lagom :) Laddad med positiv energi...

Insikten om våra egna tillkortakommande kan ibland dyka upp i betraktandet av andra, det sägs att de svagheter man avskyr hos andra är de egna... Tror också att när man försöker se de goda hos andra i stället för att se svagheterna så börjar man även göra det gällande sig själv. Ödmjuk mot andra = ödmjuk mot sig själv :) 

(2011-08-26) Varit på Villa Källhagen och uppvaktat Ann Burgaz som disputerade i dag, som dessutom lyckades och numera kan titulera sig Doktor Burgaz :) Vi fick en härlig buffé av nyttigheter och en mindre nyttig dessert, allt var supergott. Jag blir alltid lika imponerad av människor som finner sin motivation i livet och tar sig igenom det som krävs för att nå sitt mål. Ann tog studenten först som 40-åring och doktorerade nu drygt tio år senare, coolt för en som knappt ville gå i skolan alls.

I morgon bär det av till Runstens Gård och Breeders för Santé, i morse såg han superfin ut när Karin tränade :) Vilken häst...

Lione och Licoeur, dräktiga på 90 dagar! Lione med Zuidenwind och Licoeur med Heslegård's Rubin, kan det bli mer spännande? Om åtta månader vet vi, tills dess lever jag i förhoppningen att det för det första, blir två levande föl, för det andra att det blir två välskapta hingstungar med utstrålning och bra temperament. Så här tänker jag varje år och när det väl står en liten långbent varelse där, så duger den alltid med god marginal, hur den än ser ut... :)

(2011-08-25) Har verkligen fantastiska människor till hjälp... Mats flög fram och tillbaka i dag för att ordna med Larus fötter, bästa... Kan tyckas galet att jag inte har hittat någon på närmare håll, ja vet, men Mats kan mina hästar och gör det väldigt bra :) skicklig...

Har också ett riktigt bra veterinär, mycket kompetent, även riktig innovativ i sitt tankesätt när det ser hopplöst ut. Har hittills kunnat finna lösningar på de flesta frågeställningarna... Gillar

Duni har äntligen fått trava, och det känns bra så här långt. Lycklig :) tänk hur glad man kan bli över att få trava ett par varv...

Nu så, tack och lov färdig med fakturorna (nästan alla), tog ett riktigt nacktag och tvingade mig till slut. Som alltid känns det bättre när man väl har gjort det... :)

(2011-08-24) Hästarna duktiga i dag, även om programmet med Roemer inte var direkt felfritt :) övar vidare i morgon. Karin red Santé på ett övertygande sätt igen, han går verkligen mjukt och välbalanserat med ett härligt tryck, gillar.

Fick en lite annorlunda kommentar av en bekant i dag, han sa att jag hade IQ rynkor i pannan ;)

Var på IKEA och köpte en hylla "Ivar" till kontoret i butiken, var extremt effektiv och fick ihop alla delar, målade och sorterade bort nästan allt gammalt, stuvade in det som skulle vara kvar, voilà. Tycker själv att det blev riktigt bra :) Man skulle kunna säga att det här var en bra dag :)

(2011-08-23) Rapport från Donar och Anita. De sista förberedelserna inför EM är i full gång, träningen fungerar och Donar sköter sig som alltid, fantastiskt bra. Anita är ihärdig och envis, resterande dagar är det träning för instruktör varje dag (utom vilodagarna), det tränas halter och vägar, obligatoriska program och kür, nu j..... :)

Karin red Santé i dag, till helgen är det tävling. I lördags fick vi stora skälvan, då Santé kändes och såg lite racklig ut. Det måste varit en sten i skon eller något, för i dag såg han superfin ut igen. På lördagen blir det Årsta-Runsten, klassen startar kl 8.00 hu...

Nedräkningen har börjat även för Roemer som startar på söndag, i dag innehöll passet en del programdelar. I morgon bör jag rida igenom programmet ordentligt, så att det sitter utan fel, det blir hård konkurrens i Överby.

I dag sa en bekant, att han var agnostiker... Inte ofta man hör det uttrycket men jag gillar det och sällar mig gärna till den skaran. Det gäller ju inte enbart om Gud finns eller ej, utan i all kunskap som är svår att bevisa eller motbevisa. Vi får se... ;) 

(2011-08-22) Malin Andersson var på Hogsta i dag och visade våren från Schockemöhle och Fior da Liso, fina grejor... kunde inte motstå ett träns "Lexington" och ett kandar "Kentucky" med Swedish noseband (tillbakaknäppt) och svart strass i dubbelradigt pannband som var så mjukt att det blev bågformat av sig själv, supersnyggt. Gaidon skulle bli oemotståndlig i ett sådant... :)

Prickarna var nästan helt borta på de hästarna som hade i går, innebar arbetsdag. Alla var duktiga, till och med Limone som har varit en riktig surkärring i några dagar. När hon är på bra humör, är hon hur fin som helst att rida men annars... brukar säga att hon har humor med prickar på...

Såg på FB att HansPeter har gjort sin sista tävling med Nadine, sin orange prinsessa (låter så rart). Hemmavid säger han ofta att hon just, är hans prinsessa... :)

(2011-08-21) Patrik Kittel, wow... Fantastiskt bra gjort!!!

Hästar med prickar i dag, undrar vad dom har reagerat på? Fick arbeta lite på töm i stället, inte läge för sadel...

Avslutade dagen med ett besök hos Naturläkaren Lars Eric, måste varit trött, somnade trots akupressur...

Anita och jag tog oss tiden att fantisera ihop vad serveringen på Hogsta skall servera vid tävlingarna den 3-4 september. Det ser ut att kunna bli riktigt bra och gott, kul.

(2011-08-20) Boken "Mandelas arv", kan jag verkligen rekommendera. Lättläst och varm om en människas resa och utveckling, skriven med en härlig inblick i Mandelas syn på livet och sina medmänniskor. Om en vanlig men också extraordinär person, driven av rättvisa och medmänsklighet. Kontrasternas man... Tänk att få bara en gnutta av den visdom och klokhet med sig på sin egen resa... 

Skit... ändringen av skoningen blev för bra, tänk om och gör rätt, igen. Hur vet man det då, det gamla var bra men inte optimalt, förändringen blev sämre... Tänk om man kunde få snegla lite i facit...

(2011-08-19) 365 dagar har nu gått sedan min far gick bort, 365 dagar utan kontakt med den härligaste människa jag någonsin känt...

Roemer persade i dag, när det gäller känsla och mjukhet. Det har kanske inte alltid varit lätt men en sådan här dag känns mödan värt. Vad är det man säger "trägen vinner"...

Såg resultaten från U25 i EM, Rotterdam och hur kul som helst, Sofie Lexner slog till med över 70% i Int II och kom 4:a! Tänk att den lilla tjejen som sprang på Hogsta som liten, har vuxit upp till en jätteambitiös och duktig ryttare, häftigt! Att Sverige kom 4:a i lag i går är också så kul, inte så långt efter Holland (påpekade HansPeter ;) 

(2011-08-18) Äntligen, dags för nästa månads fakturor :) om jag nu tror på att rätt inställning hjälper, kan jag ju börja här... Det är roligt :) det är lätt :) det går fort :) det gör alla glada :) eller ljuger jag nu.

FiaLisa blir bara snyggare och snyggare, för att bevisa det kom kameran med i dag. Kanske inga proffsbilder men en stjärna blir alltid snygg på någon bild, efter detta skall jag försöka få till en egen sida för henne.

Har börjat med en ny bok "Mandelas arv", skriven av Richard Stengel, hinner bara korta bitar per dag, men redan det säger att boken är riktigt bra. Det häftigaste så här långt är hur författaren tydliggör den "vanliga" människan, som gör/har gjort extraordinära bedrifter under sitt liv, vilken resa... Like

(2011-08-17) I morgon skall FiaLisa till Täby och Rose Marie igen, snacka om att den tjejen är resvan, FiaLisa alltså :) Det här är resa 7 eller 8 i ordningen och nu kan hon till och med gå ner för rampen i stället för att hoppa. Duktig tjej...

Den 31 augusti skall jag gå på informationskväll om NLP och coaching, genom coach2coach. Tycker sådant är galet intressant, vad som kan göra skillnad, var går gränsen för ens prestation, om man kan ändra fokus och inställning hur blir det då, om allt vore möjligt....

I nyhetsbrevet från coach2coach har Kjell Enhager skrivit en text/frågeställning om framtiden, som tilltalar mig mycket. Inser dock att det återigen krävs en insats, man måste investera tid i sig själv annars finns inte en chans att hinna ta sig igenom den frågeställningen. Det börjar  här... "Hur vill du leva resten av ditt liv? Hur skulle du illustrera din ljusa varma underbara resa in i framtiden?" ... och fortsätter med ett antal frågor som bara du har svaren på... Det finns en sak jag är helt säker på, det kommer alltid finnas hästar i min framtid :) 

(2011-08-16) Hela dagen gick åt till skoning... Det är så roligt, en verklig förmån, att få ha en så skicklig hovslagare till sina hästar. I dag blev det extra intressant, när vi åkte till Täbykliniken med en av hästarna för att göra en extra undersökning med röntgen, så att vi kunde se hur det såg ut inuti, och hur det överensstämde med de mätningar och det verkningsarbetet som Mats hade gjort. Jag måste säga, att sådant här gör livet än mer förunderligt och bekräftade till stor del, att systemet Mats arbetar efter fungerar riktigt bra. Informationen gjorde också att vågen vägde över till ett nytt beslut om hur de sista detaljerna skulle bli, i det här fallet kompletterades skoningen med en buffertkilsula.

Hann rida tre hästa i dag 2 duktiga och en mindre bra, "man kan inte få allt" heter det ju. Det kommer att bli så roligt att göra NLP utbildningen, den kommer att sätta sådana gamla sanningar på prov, längtar:)

Dagen avslutades med ett styrelsemöte för HDR, styrelsen är liten och har ett härligt tempo på information och beslut, förhållandevis lättjobbat. Det är alltid många detaljer att klara ut inför tävlingarna...

(2011-08-15) I morgon kommer Mats Thomsson och skor alla hästarna. Det blir en heldag med hämtning kl 07.50 och lämning kl 20.00, blir en intressant dag...

Kan känna mig lite trött och sliten ibland, har egentligen inget att klaga på men är trött ändå, borde kanske ta ett blodprov eller något. Senast jag kände mig så här, behövde jag bara lite järn... :)

Rapportering från Anita och Donar, allt går bra och de övar ihärdigt på att halterna skall sitta. Otroligt ambitiös och viljestark, är hon Donars nya ryttare. De båda granskas av tränare minst två gånger i veckan med stenkoll på rörelser och sits. Anita berättar att tränaren Ulf, peppar och engagerar sig stort, allra helst nu inför EM och att det också ger resultat.

(2011-08-14) Roemer var trött i dag, så det var tur att jag hade spottat upp mig i stället. Red betydligt mer noga (dock inte felfritt) och var där jag skulle vara i tanken, stor skillnad på närvaro... :) Domaren skrev att Roemer är en "Mjuk och elastisk häst med taktmässiga längningar och fina byten", kul :) Resulterade i en tredjeplats i dag igen, nu på 68,163%. Duktiga hästen :)

Den goda lastbilen tappade avgassystem och ljuddämpare till värmaren, på parkeringsplatsen, grejorna hängde bara kvar i något slags rör... Glatt överaskad, det kom en trevlig man till min undsättning när han såg mig kräla på marken halft under lastbilen. Vi fick de nedramlade delarna provisoriskt på plats, så att jag kunde åka hem. Mänskligheten vann pluspoäng i dag, sådant gör mig glad och tacksam... :)

(2011-08-13) Roemer trea med 66,304%, vilken kille... :) och när tänker jag rida tillräckligt noga??? Skrotade en bakdelsvändning, när jag i tanken redan var på nästa... Startade den ökade skritten för tidigt... slarvade med ryggningen och kunde inte bestämma mig för tempot i den ena förvända galoppen, så Roemer frågade med språng om det var dags för bytet någon gång... Inbillade mig att jag var ganska noggrann, men inte, då gör man inte så här gång efter annan... S..T! Hästen är i alla fall en stjärna...

I morgon är vi på det igen, Msv B:5 blir det då :) Skall gå igenom programmet mentalt några gånger, tills det sitter utan fel :) Tur att man kan lita på Roemer :) 

(2011-08-12) Laddar inför morgondagen... Roemer kändes fin i dag, fick hjälp med filmning av Anita i stallet och har analyserat min och min hästs prestation, nyttigt! Gav lite bra info till hur jag skall rida i morgon... :) Vi får se :)

Riktigt ihärdig på kontoret i dag, lyckades bli kvitt en hel del attgörasaker. Det är skillnad när jag får sitta på plats en längre stund och allra helst på förmiddagen.

3 år senare, har äntligen lämnat mina gamla sadlar till försäljning... 2 Röösli och 3 Guy Chanel finns nu hos Sadelmagasinet i Sverige AB, på Ekensbergsvägen 95 i Solna. Bra affärsidé tycker jag. Där finns proffesionella sadelutprovare och ett antal nya och begagnade sadlar, de säljer de begagnade sadlarna på provisionsbasis, inte dumt alls. I min värld blir det win, win, win om allt går vägen, jag nöjd, kunden nöjd och försäljaren nöjd, kan inte vara bättre... :)

(2011-08-11) Stora stallet är snart färdigrenoverat, fint som bara den tycker jag att det blir. Det här har jag velat göra i så många år... Hogsta är något jag är verkligt stolt över :)

Bytte ut de slokande penséerna i dag. Det fick bli Tagetes och något litet blått (kommer säkert ihåg namnet, när jag ser det) i alla utomhuskrukorna på stallet. För mig gör det så stor skillnad, blir glad av att se resultatet... :)

Roemer sköter sig, red igenom helgens ena program i dag (Msv B:4) på ett okay sätt. Men okay, är inte gott nog... Ibland skulle jag vilja stå på marken och se hur det ser ut, i realtid... borde filma i morgon, så att jag får kläm på form och tempo. Han gör alltid sitt, det är på mig det hänger :)

(2011-08-10) Om gårdagen var händelselös, så var denna dag det motsatta. Efter harvning startade dagen med två duktiga hästar, Don och Gaidon. Med två minuters marginal kom jag iväg till mötet i Täby, Bitte Philipsson visade HV Polo vår 2012. Många fina saker till riktigt okey priser.

Hann få i mig lite mat på vägen tillbaka till stallet, där Limone väntade på sitt pass. Kanske inte går till mitt bästa i världshistorien men nyttigt och lärorikt ändå. Sen bar det av till Ultuna, där först och främst Duni får efterföljande vård. Till sist konstaterad jag att Larus håller på att tappa en sko och Mats kommer först på tisdag, det gör att helgens tävling får bli avblåst för honom, än så länge ser det bra ut med Roemer.

(2011-08-09) Denna dag går inte till historien som den mest spännande, kreativa eller roligaste, en helt vanlig men trevlig dag. Hästarna var duktiga, men min prestation var inte lysande, en dag som gjord för övning... :)

I morgon får jag HV Polos vårkollektion presenterad för mig i Täby. Årets var riktigt fin så det blir spännande att se nästa års. På eftermiddagen blir det Ultunabesök för Duni, koll och kompletterande behandling. Tycker själv att det ser bättre ut nu, fast han är fortfarande öm i fötterna...

(2011-08-08) Anita och Donar får åka på EM! Moorsele 2-4 september. Vilken rekordstart på nya karriären... Ett stort plåster på saknadssåret, är att det fungerar så bra och att Donar får fortsätta känna sig som en kung. Vilken kille, va! och som han sköter sig med Anita, som i sin tur verkligen övar på att bli samkörd... Så häftigt är det :)

Nu har jag anmält mig! Jag kommer att gå utbildningen i NLP - Neuro Linguistic Programming genom coach2coach. Det första tillfället är en 3 dagarskurs i Stockholm med start den 29 november, därefter blir det 4 ytterligare tillfällen på olika orter, utbildningen pågår under 1,5 år. Är jag flitig leder det förhoppningsvis till ett  kompletterande yrke för mig men även till att få bli en bättre människa och ryttare, vilket faktiskt är mitt livs mål.

En av Tinas tidigaste kommentarer, när frågeställningen handlade om vilka förutsättningar man har i grunden, var "har någon annan redan gjort det du vill uppnå, då är det möjligt även för dig. Vill du bli bäst, då krävs kreativitet och modet att prova och tänka nytt". I den världen finns inga begränsningar, i den världen skapar man det man vill, i den världen handlar det om hur mycket man vill, vilket jobb och vilka uppoffringar man är villig att göra.  

Limone fortfarande trött efter i lördags, insåg efter några varvs trav att det fortfarande satt i kroppen, trots god vilja, fick skritta ut en sväng i stället för arbete. Det gjorde förmodligen oss båda gladare, fint väder och vacker natur, inte dumt alls.

(2011-08-07) Gårdagens Strömsholmstripp gav mig en ordentlig insikt i vad djur och människor kan uppnå tillsammans. Det krävs förstås ett enormt engagemang och viljestyrka men också en individ (i det här fallet, en häst)som är välvilligt inställd till det vi gör med den. Ta till exempel Anita, som enbart tävlar i skritt p g a sitt omfattande handikapp eller en av hennes landslagskamrater som är benförlamad och tävlar i skritt och trav, ytterligare en tävlar trots polio o s v. Jag är djupt imponerad av alla i "funkisgruppen", ryttare som hästar. Ryttarnas enorma vilja och hästarnas enastående välvilja, det är fantastiskt... :)

Bra hästdag i dag, Larus riktigt fin att rida, har kommit ihop sig lite mer, Roemer igång efter paus, Don sköter sig, Limone på töm efter ett megapass i går, Duni skritt, Gaidon vilodag och Karin red Santé, så var alla sju klara. 

I helgen som kommer är det tävlingar för Roemer och Larus i Uppsala, en Msv B:4 och Msv B:5. Denna gång skall jag försöka hinna med en programridning innan, så att jag är helt klar till första klassen. Noga, noga, noga...

(2011-08-06) Ena stunden är man beredd att ge upp, en tid senare lyser hoppets låga igen och när man har med hästar att göra blir det en mer uppenbart. Mycket nöjd med statusen på alla pållarna just nu... :)

Åkte till Strömsholm och kollade in Donar och Anita i dag, mycket nöjd med hur dom fungerar, vilket även ledningen verkar vara. Det ser glädjande nog ut som att det blir EM i september, Anita får klart besked i början på veckan...

Intressant är, att även om man är klar över vad som är bäst och man är helt nöjd när allt faller ut väl, kan saknaden och tomheten vara överväldigande stark...

(2011-08-05) Tröttnade på kontoret till slut... åkte tillbaka till stallet och frisserade manar en stund. Fördelen med att jobba hemma och utan krav på närvaro, jag får styra när och var något skall göras. Har det bra:)

Hästarna duktiga i dag. Duni fick börja skritta i går igen, han är mycket nöjd, även fast vi får hålla oss inne p g a ömma fötter. Känns jämn och mjuk... hoppas, hoppas, hoppas

Ingen kan ha missat att Duni betyder något extra för mig, det måsta vara helt omöjligt. Kom på mig själv, i går på Täby... Träffade en annan fölägare som också var till Rose Marie, denne kommenterade FiaLisa, varvid jag per omgående målande beskrev likheten mellan FiaLisa och min fantastiska Donnerhallhingst hemmavid... min avslutande kommentar var till slut "och du skulle bara se hans färg". Hur sjukt är det på en skala... :) <3

(2011-08-04) FiaLisa har blivit riktigt stor och hennes skenben är minst som mamma Licoeur´s, det skulle innebära en framtida häst på minst 172 cm, med massa, och jag som valde Florencio I för att det inte skulle bli så stort. Tack och lov har hon väldigt fina proportioner, allt sitter väl ihop och halsen är väl buren, snyggt huvud och superfin färg. Om jag får bestämma, blir det här en superhäst... :)

Fick rapport från Anita och Donar om dagen. De hade varit och provtävlat på Laholm i dag, red sitt internationella program för domaren Bo Åhman. Donar hade varit lite nervös (som vanligt) innan Anita satt upp och det var dags för arbete och uppvisning, sen hade det mesta gått som en dans. Resultatet blev 72% och därmed också personbästa för Donar... :) Bästa hästen :)

(2011-08-03) Beslutet är taget, galet och dåraktigt eller klokt och sansat, hur man nu vill se på det. Jag är i vart fall tillfreds med mitt val... :) behåller hästen.

I morgon skall FiaLisa till hovslagaren igen. Har inte sett henne på tre veckor (tror jag att det är) och just nu händer det så mycket, kanske har färgen kommit fram och hon har säkert vuxit lite till. Kameran skall med och om tillfälle ges skall jag försöka göra en bra bild.

En frågeställning som jag med flera har, hur vet man att en häst är bra, innan den är det... Vilken typ skall det vara, hur skall den röra sig, hur kan man bedömma arbetsviljan o s v. Titta på alla Grand Prix hästar, ingen är den andra lik, det finns korta, långa, tjocka, smala, höga, låga, framstupa, i uppförsbacke, med gång, utan gång, lata, heta, listan kan göras oändlig för alla de sorter är representerade... Coolt och förtröstansfullt.

(2011-08-02) Vilka härliga människor jag delar min vardag med, gott om skratt och självironi (ibland även insikt). Det fanns en tid när det kändes konstlat och besvärande att ha människor omkring sig, den tiden är tack och lov förbi... I dag vet jag (tror mig veta) att det i grunden nog handlade mest om att ta sig själv på för stort allvar. Allt skulle vara perfekt (d v s som jag hade tänkt mig) och vara som i min världsbild, annars kändes det fel. Om det var jag eller de andra som var fel jämnade nog ut sig och som vanligt handlade det mesta om hur jag själv tolkade situationen... Jag är så glad för de ögonöppnare jag möter och tränar hela tiden på att se "objektivt" och klart på det som sker (vill därmed inte säga att jag lyckas hela tiden). Livet är så härligt spännande :)

Sommarens stalltvätt har slagit alla rekord! Henke har gjort ett helt enastående jobb... snabb, effektiv, noga och bra. Har dessutom varit den som har hållit ordning på de övriga och styrt upp arbetet. Stor eloge vill jag ge honom för det :)

Donar och Anita J skall vara på träning och programridning på Strömsholm i helgen. Det känns verkligen roligt och Anita är fortfarande så glad och nöjd med Donar. Ska försöka hinna med att åka dit och titta, åtminstone en av dagarna... är så stolt över min härliga häst :)

(2011-08-01) Var går gränsen för dåraktiga beslut? och vilket är det dåraktiga? Ibland får man svaret, "använd magkänslan", ja visst enkelt som en plätt... men min varierar... en dag säker, nästa tvivlar, säker igen o s v. Vissa saker kräver process andra är snabba och självklara, vet att jag delar problemet med andra men vad hjälper det :)

Jag har en häst som gör sitt bästa varje dag, eller det är nog flera. I vart fall när jag rider på ett avspänt och balanserat sätt och kommer ihåg att dom gör sitt bästa, även när det känns lite sådär, för mig gör det stor skillnad...

Funderar på att utbilda mig till coach. Gillar ämnet och har insett att det behövs om man inte har det inbyggt per natura :)

(2011-07-31) Har börjat läsa boken "Sockerbomben", lite tung men intressant. Det var inte lite vi kan skylla socker, majsstärkelse och vitt mjöl för. Samma har Lars Eric, naturläkaren sagt och lik f...... så är det ibland svårare än det borde att avstå. Det å andra sidan finner man belägg för i boken, som hävdar att sockerberoende existerar... Dags att göra något åt saken, igen... :)

Riktigt bra resultat för flera Hogstaryttare på Eriksberg i går och i dag... Kul :) Det är extra roligt att glädjas åt andras resultat, när man vet hur hårt alla sliter och står i till vardags... Bra jobbat!!!

Hästar, hästar, hästar, är också beroendeframkallande, jag är övertygad och förklaringen sitter i hjärnan igen... Fick frågan för en tid sedan, "vad är det som driver dig", svaret kom snabbt "ruset". Ruset av att rida, ruset av närhet, ruset av språket, ruset av kontakten utan ord, ruset av känslan, ruset av närvaron.... och dessutom är dom vackra, vilken annan drog kan mäta sig med det!?

(2011-07-30) Det var bättre i dag, Limone alltså... :) Hon är extremt rolig att rida, eller så är det bara så att hon tilltalar min nyfikenhet och humor på ett fantastiskt bra sätt. Såg foton som togs i Falun på oss, det är inte lite jag ler... några riktigt fina bilder fanns det dessutom. Har frågat fotografen om priset, köper gärna några stycken :)

Var ihärdig i butiken i dag. Gjorde några beställningar och sålde riktigt bra, så behöver det vara varje dag :)

Livsfilosoferar om vägar och mål. Har nog kommit fram till att jag behöver ett mål för att hitta min livsväg och den kan/får vara krokig och vind om så vill, för det gör det bara spännande... Behöver däremot veta vad som är viktigt för mig och hur gärna jag vill dit, sen blir det mindre svårt att göra vad som krävs :) Jag tror det var Tina Thörner som sa, att man skall göra det man brinner för.

(2011-07-29) Hjälpte till och målade klart taket i mellanstallet, tycker om att göra fint. Det är lite terapivarning på målningsarbeten.

Nu börjar det kännas mer vardag med att rida Santé. Fin häst med riktigt god kvalitet. Med risk för att vara tjatig, Karin har gjort det jobbet så bra. Roemer kändes riktigt fin i dag, likaså Don som känns bättre och bättre, Limone hade inte sin bästa dag i dag, blir säkert bättre i morgon.

Vårt (mitt) sinne kan verkligen spela spratt. Tänk att en annan människas sinnesstämning kan påverka en så mycket, utan ord... bara känslan av oro/ilska i luften kan få en att tappa sitt eget tillstånd och det utan att man först vet varför. Intressant, mycket intressant till och med. Blev varse det i dag, när en annan ryttare i ridhuset kände oro, vips innan jag förstod hur det gick till var även jag orolig. Fattade först inte varför men till slut gick det upp ett liljeholmens, och med ens kunde jag återställa mitt eget tillstånd. Spännande....

(2011-07-28) "Bara" ett par hästar ridna i dag, Roemer och Don, båda gjorde bra ifrån sig. Roemer fick arbeta lite på samling och Don gjorde sitt vanliga grundarbete, eftergift och temporegleringar, mest framåt:) Sen kontoret...

HDR letar funktionärer till den 3-4 september, då årets tvådagars äger rum. Alla är välkomna att hjälpa till och faktum är, vi har riktigt roligt tillsammans...

Stor arbetsstyrka gjorde en insats i mellanstallet i dag, kommer att bli färdigt i morgon... Helt klart rekordår...:)

(2011-07-27) Sent om sider, vissa dagar är verkligen långa... start kl 06.15 med harvning, lämnade stallet 22.45 efter besöket på Ultuna. Det blev som väntat med Duni...

Flitig med hästarna, alla kändes dessutom fina att rida... :)

Tur att jag har Henke som gör tvättningen av stallet, gör det dessutom himla bra. Förr gjorde jag ganska mycket eget arbete med sommartvätten, jag fattar inte hur tiden räckte...

(2011-07-26) Don gör framsteg... Blir otroligt glad när det ser ut som trägen vinner. Sätter inte upp några höga förväntningar ännu, är så glad att det verkar börja fungera igen:)

I morgon blir det återbesök på Ultuna för Duni. Såret på ärtbenet ser lite bättre ut nu, kan bara leda honom i ridhuset för att fötterna ömmar så men är även i sjukrutan en stund om dagen... Gissar att senskidan skall få sig en behandling efter operationen. Min magkänsla säger att det kommer att bli bra den här gången ;)

Fick rapport från Anita och Donar i dag... allt går mer än bra och han är allas favorit (där oxå). Tränaren är eld och lågor, alla pratar om deras förutsättningar inför EM i Belgien i början av September... Anita berättar också att alla övningar går bättre och bättre, och att Donar verkligen försöker göra allt rätt... Lycka, när det blir så här!

(2011-07-25) Hogsta flaggade på halv stång i dag, efter förslag från Caroline de Champs, jag håller med...

Har nu läst igenom protokollen efter helgen... jag kan nog tycka att domaren till stor del har rätt. Larus och jag hade alldeles för många missar... jag vet vad som händer... antingen måste jag tagga ner eller öva mig på att bli bättre att rida med laddning så att det blir ett jämnare läge. Som det är nu blir det lite på och av, om jag känner mig rätt lutar det åt att öva, tagga ner har inte varit mitt förstaval någonsin... :)

Med Limone behöver jag göra allt lite bättre och noggrannare :) hon behöver även bli starkare, så att hon orkar bära sig hela framridningen och inne på banan, dessutom vara lite lydigare och jag mer finstämd med henne. Men tävlingen i helgen var en god erfarenhet och vi tyckte båda att det var hur kul som helst:)

Roemer är en goding som får kommentaren "lydig och prydligt", och det stämmer verkligen. Msv A:1 är ännu lite svårt för honom och vi har inte råd med missarna, dessutom behövs det lite mer styrka för bärigheten... Gör sitt bästa, alltid :)  

(2011-07-24) Jaha, att vi ser olika på saker och ting blev uppenbart i dag. Domaren delade inte min uppfattning om mina hästar... Får öva mer och bli bättre på att visa upp, i alla fall rida utan missar... Är det riktigt bra borde alla se det...

Tävla med tre hästar utan hjälp, går, men när det blev dags för hemresa, inpackning, påklädning, mockning och lastning, då tog det emot. Hade säkert gått lättare om det hade blivit fler rosetter :) Larus fick dock en röd på lördagen :)

Att världen var galen (eller en del människor däri) visste vi ju innan, men att även vi i norden skulle få uppleva sådana vidrigheter är svårt att greppa... Hur stora är våra problem egentligen?

(2011-07-23) Sumering av dagen = fina hästar som har skött sig bra, ryttare som fortfarande behöver bli mer noga med detaljerna och bli än mer fokuserad på nästa rörelse.

Limone först ut, fin att rida och riktigt glad. Red fram lite för länge då klassen inte höll startiderna och vad händer, hon trillar ner i formen. Det är kanske inte vårt bästa redan från start, men jag tyckte vi var lite på G :) sen blev kanske inte de enkla bytena någon stor succé... Vänta bara, i morgon...

Roemer gick riktigt fint och mjukt, saknade kanske lite tryck men gjorde ett bra program. Jag böjde tydligen lite för lite i öppnorna och slarvade dessutom med vägen i den förvända galoppen. Fy på mig... Han gör sitt jobb så bra.

Med Larus är det verkligen lite hit och dit, riktigt omväxlande må jag säga. I grunden en så galet fin häst... har lite svårt att hitta lagom med, ibland lite överstyrt och ibland lite understyrt, ibland tar gasen för mycket och ibland för lite, och vad händer när jag inte lyckas ha honom kvar framför skänkeln, formen... I morgon, då...:) 

(2011-07-22) Äntligen på plats, hästarna ridna och nattade, ser fram emot i morgon... men nu blir det sova...

Urusel mottagning på Falu ridklubb, får se om det går att få till någon uppdatering...

(2011-07-21) I morgon bär det av till Falun, med tre fina hästar i lastbilen... Som hästarna kändes i dag är det helt möjligt att vi persar, alla på sin egen nivå... Roemer startade lite svagt men blev bättre och bättre, Larus kändes fin hela passet och Limone svängde mellan det ena och andra, som vanligt :)

Kommunikation, finns det något svårare? Man säger en sak och någon annan säger en annan, man tolkar på ett sätt och någon annan på ett annat, klart att det blir fel ibland. Det är alltid lika tråkigt... önskar att det gick att lista ut i förväg, så att man kunde vara klar och tydlig i alla lägen, försöker...

(2011-07-20) Äntligen är fakturorna klara och snart skickade eller på plats i stallet. Är det här ett jobb som går att göra roligt? Jag vet, jag vet, men...

Har ridit Santé några gånger nu, superfin häst som Karin har gjort ett så bra arbete med... :) Nu finns han på min attgöralista, tre dagar till mig och helgen till Karin. Vill att hon visar honom på Flyinge i höst, hon har gjort jobbet och ska därför också visa honom där... Tänk att mina ston får så fina föl :)

Duni är lite försiktigare nu, ömfotad som han är efter dagliga promenader utan tofflor. Tror ändå att det är ett klokt beslut, att låta honom vara utan skor under hela konvalecenstiden och eventuellt längre om det går.

(2011-07-19) Jaha, så sprang en dag sin väg igen... Tiden går bara fortare och fortare, enligt Einsteins teorier så stämmer det att tiden går fortare med åren... Hur det går till kommer jag inte ihåg och känner att jag behöver inte förstå/komma ihåg allt :) Kan verkligen rekommendera boken, Albert Einstein som Walter Isac har skrivit, den fick mig att se med nya ögon på vår existens, rolig, insiktsfull men faktabaserad om en av världens intressantaste människor.

Limone persade i dag, hoppas, hoppas att vi håller/toppar formen till Falun. Tycker så mycket om att rida den hästen, hon är så rolig och glad men har förstås en annan sida också (mycket rödhårig tjej), övar på att vara i kontakt med den härliga sidan.

Träffade Anders Svensson, han kom och hjälpte till med målningen i manegestallet. Vi fick tillfälle att prata om gamla tider och gamla bekantskaper, mellan skrapning och penseldrag. Det var 1994 som Anders och jag satt uppflugna på manegestallet och spikade takstolar, gillar sådana arbeten som är bestående. Hogsta och dess byggnader är ett lysande exempel... någon/några började på 1700-talet...Coolt

(2011-07-18) Så var det dags igen, fakturor... Ett å två...

Gisses vad mina hästar kämpar, glömmer tid och rum ibland... Roemer såg helt slut ut när vi kom upp till stallet efter avslutat pass i dag. Han får nog göra ett halvpass i morgon :) gäller ju att vara på topp i helgen :) Kom på mig efter Roemer, så Larus och Limone fick det lite drägligare...

Mats Thomsson och son Ludvig Gielen är här på Stockholmsbesök, för att gå på Grönan, Allsång på Skansen och vad mer som finns att göra i huvudstaden, vi lär inte se röken av dem...

(2011-07-17) Duktiga hästar i dag...

Ett besök hos naturläkaren avslutade dagen. Det är med skräckblandad förtjusning jag går dit... ont gör det när man är där men effekt får det och då är det värt det... Kan förstå när hästarna ber om mer massage fast det verkar göra ont, den känslan infann sig vid ländryggen, det hettade, värkte, sved och kliade i en intressant blandning...

(2011-07-16) Det är verkligen härligt när man har personal som lägger på ett extra kol när det behövs, fick även förstärkning från en bekant till Kjell, så tacksam och denna gång kom jag ihåg att säga det också :) Lite sorgligt att jag behöver träna på något så självklart, men när fokus ligger på att bli klar, händer det att jag glömmer att det kanske inte är lika viktigt för andra och att det kan vara en uppoffring att arbeta mer än normal arbetstid eller helg. Jag är tacksam...

Det får mig att tänka på Tina Thörners första tips :) Det var att träna på att känna tacksamhet... Vara tacksam för allt, ont som gott, för allt har ett syfte och ibland får man vara tacksam för att man har någon att gräla med, för att den betyder något... Häftiga saker händer då. 

Äntligen får Gaidon börja jobba lite igen... Kan inte säga att han har vilat sig i form direkt, blir dock bättre för varje dag han får jogga...:)

Duni har "äntligen" blivit av med sitt bandage, låg och kurade i boxen med helt vikt ben för första gången på länge, såg så nöjd ut:) får även gå i sjukrutan ute. Om hästa kunde tala, vad säger jag, han kan... talar om med kropp och själ vad han tycker, hela tiden. Hojtar verbalt till den som orkar eller inte orkar höra, och signalerar på alla tänkbara sätt, nu är jag nöjd...

(2011-07-15) Vilken insats Henrik och de andra som fixar med ombyggnationen av stallet gjorde i dag, ihärdiga som bara den. Inte riktigt klart ännu men nästan :)

Gjorde kontor på morgonen och till kvällen, stor skillnad på effektiviteten. På morgonen är jag riktigt snabb och förhållandevis kvicktänkt, men på kvällen... Undrar om man skulle kunna skapa en till effektivitetsfas genom att sova lunch, om man var säker skulle det vara värt det, men att spilla tid mitt på dagen, vet inte...

(2011-07-14) Nu har jag kanske hittat bästa sättet att rida Limone. Hon är inte lik någon annan och hur kan jag då tro att jag skall rida henne likadant som jag gör med de andra? Ibland är jag lite trög... Hur som, om några dagar borde jag veta om det är rätt spår jag har slagit in på :) gör inget om jag hinner få till det innan Falun...

FiaLisa har raka ben!!! lika snygg som en fotomodell. Så fint jobb Rose-Marie har gjort, perfekt timing med när hon ska ha sko eller bara plast o s v. Det lönar sig att anlita proffs och lägga ner extra tid, för att få ett framtida bra resultat, så glad och nöjd :) 

Rapporten från Anita och Donar säger att allt är bra och att tränaren Ulf hade godkänt Donar som Anitas nästa tävlingshäst (med beröm godkänd). Donar har fått en tjejkompis i hagen och verkar gilla resten också. Det kommer att bli så spännande att följa deras utveckling. Kan tänkas att jag åker upp till Strömsholm i början av augusti, när dom skall dit för programridning och uttagning inför EM...

(2011-07-13) Roemer persade i dag, laddar inför Falun... Har satt ett nytt mål inför 2012, Int IB, efter dagens piaff och passageövergångar och en-två byten i varje. Den hästen alltså... :)

Enhager sa något så himla bra på sin föreläsning och på DVDn Skillnaden som gör skillnad och det var att, en av skillnaderna mellan Björn Borg, Ingemar Stenmark, Gunde Svan och oss lite mer normalpresterande var, att de misslyckades aldrig... Nu vet vi ju att statistiskt sett, förlorade alla tre oftare än de vann, men ändå... Som jag uppfattar det, så såg de inte det som ett misslyckande, inte heller om det gick dåligt, nä, de övade/lärde sig eller tränade på att bli bättre i en eller en annan situation... Om jag tar med det när jag rider, blir det så mycket trevligare och bättre när det känns dåligt om jag tänker "jag övar/lär mig på det här nu", smaka på den... :)

I morgon åker FiaLisa till Täby igen, Rose-Marie skall fixa fötterna.... Den som vill bli fin får lida pin...

(2011-07-12) Lite mindre stall och mera kontor i dag. Fick tillfälle att rida Larus och Santé på morgonen, innan bojan hakades på och båda två kändes fina. Sen blev det som sagt kontoret och här blir jag hela kvällen...

Nu har han åkt... önskar dem lycka till och ber Anita att vårda honom som en kung...

(2011-07-11) I morgon åker Donar, efter 13 år tillsammans känns det väldigt vemodigt. Även fast man är säker på att man gör rätt och även om man egentligen inte har något reelt val... Jag är ändå otroligt nöjd med hur väl det hela har utvecklats och önskar till 100% att Anita och Donar finner varandra som handen i handsken, det förtjänar de båda... 

Duni är på topp, bandaget och såret till trots. Det var länge sedan jag såg honom med den glöden han utstrålar just nu, har fortfarande inte taggat ner utan berättar forfarande, vitt och brett för alla när han går på promenad eller kommer tillbaka in i stallet :) Så här är han, när han är som bäst...

Det borde finnas en jourhavande livsfilosof..., längtar efter min fars och mina, långa och intressanta samtal... Det finns de som påstår att jag är udda och förmodligen har de rätt (tror föresten att alla är lite udda), kan kanske hålla med i vissa avseenden också. Men min far som var en otrolig rolig men sanslöst klok person, han valde att se det udda som unikt och jag tror att han var en av de få som delade/förstod mitt språk. Saknar...  

(2011-07-10) Nu är det bestämt, Donar åker till Anita Johnsson på tisdag. Anita kom och red i dag igen och var lika förtjust efter andra passet, Donar såg jättefin ut och följde Anitas hjälper så väl. Tänk att bli landslagshäst på gamla dar, Anita rider i handikapplandslaget, grade 1 vilket innebär skritt. Stolt jag är över min häst...

Trots underbemanning, fick jag till det och red 4 hästar i dag. Jag har det galet bra, som har så fina hästar att rida på. Duni får bara ledas och betas än så länge, men snart...

Var och tittade till FiaLisa i går... så fin, så fin. Får en härlig mörk fuxfärg, raka ben, fin halsansättning, bra konstruktion och balans i kroppen, är riktigt nöjd med det jag ser :) Bild finns nu under Licoeur på avelssidan.

(2011-07-09) Andras olycka kan verkligen få en att sätta nytt perspektiv på tillvaron. Ta vara på den tid ni/vi har och var rädd om varandra... låt inte småsaker förstöra er dag eller ett missförstånd förstöra vänskap... ibland är vår tid här, kortare än vi tror...

Lite ont om personal i dag... det mesta blev gjort till slut, tack till Anna som hoppade in lite extra.

Donar har fått besök av Anita Johnsson, hon kom och provred i dag. Donar skötte sig som en peng och det såg så fint ut. Jag vet att jag gör rätt och om det blir Anita så kommer han få det så bra, det hindrar tyvärr inte att det är med ett stort vemod jag kommer att lämna honom ifrån mig. Fina Donar...<3

(2011-07-08) Har anmält Falun 23-24 juli. Limone, Larus och Roemer får gå där:) Limone är anmäld till två Msv C:2, Larus och Roemer är anmälda till Msv B:4 och Msv A:1. Hoppas det blir lika trevligt som Wisbohammar...

Red Santé i dag, det sker inte så ofta. Karin gör ett så bra jobb och själv hinner jag inte riktigt med, men så kul som det var i dag så tvingas jag nog omprioritera, vet bara inte riktigt hur :)

Krister kom hem och hjälpte mig klippa den ena katten. Vet inte riktigt hur jag tänkte, när jag tog hem två långhåriga katter (förmodligen inte alls). Katterna som går under smeknamnen Tovan och Tussan, av förklarlig anledning, var nu bortom all räddning när det gällde pälsvård, det blev saxen.... Tack till en snäll och hjälpsam Krister, nu behöver jag bara skämmas lite...

(2011-07-07) Tog sovmorgon, startade på kontoret först kl 08.00. Är som mest kreativ på morgonen och nu fanns det en hel del att planera och tänka igenom, lyckades nästan bli klar.

Personalen har verkligen huggit i med de nya boxarna och kämpar på bra. Henke är bra duktig på många saker :)

Hästarna gick som tåget i dag, alla. Limone var både sammarbetsvillig och glad, kanske dags att tänka på tävling igen, det borde gå:), hon är så rolig och fin att rida... Har anmält Larus och Roemer till Uppsala 13-14 augusti men fick tips om Falun ett par veckor innan, får kolla det i kväll...

(2011-07-06) Låång dag... med mycket häst:)

Ett besök på Ultuna avslutade dagen. Vet att det blir tjatigt att säga, "att jag får så bra hjälp" men så är det... Det är så roligt med kreativa människor som ger sig tid att förklara, men även tillåter en att ventilera frågeställningar som uppkommer i samband med häst... Det gör så att man får större möjlighet till att förstå och därmed också lära... Nyttigt:) 

(2011-07-05) Bra dag i dag. Hästarna duktiga och det blev mycket gjort med den nya stallinredningen, kul men trött...

(2011-07-04) Vissa dagar är bara helt utan struktur, kaoset inträder redan från start och hur man än försöker finna tråden så lyckas den glida ur näven, hela tiden. Gav upp efter spånleverans, lite ridning, div diskussioner, möten och bandageomläggning, åkte hem till kontoret för att skapa ordning någonstans, känns bättre då.

Duni känner sig som en he-man... gapar och skriker på allt och alla, tror inte jag har sett honom på det här viset på länge :) Fick nytt bandage i dag, fint operationssår men lite ful på ärtbenet. Kommer att terrorisera veterinären (Chris) för en återträningsplan, längtar redan.

(2011-07-03) Larus och Roemer, startade Msv B:5 och skötte sig så hilma bra i dag, jag också... Först ut var Roemer som toppade gårdagens känsla och var ännu mjukare och genom kroppen, inga bromsar så programmet gick nästan felfritt. Låg länge etta med 69,39%, sen kom Larus, gick fint men med lite trassel i traven, hade en jättefin galoppdel så han gick om, fick 69,80%, dvs 2 poäng bättre. Mitt focus på "lagom" och nogranna vägar och rörelser fungerade denna gång, domaren, Ann-Christin Karlsson gav extrapoäng för ryttaren och korrektheten :) Slutresultat 1:a och 2:a

Har hämtat hem guldhästen, han längtade lika mycket som jag. Hoppade i princip ut ur lastbilen och vrålade hela vägen in till boxen, att nu var han hemma igen... Har en utstrålning och charm som slår det mesta :)

(2011-07-02) Vad är det för fel på mig? När hästarna är duktiga borde jag väl kunna hålla igen lite och göra "lagom", jag är ju ändå svensk. Larus glad som en pelikan och gick med fin bjudning hela programmet, fick bra omdöme och bra procent trots en hel del småfel. Roemer gick sitt bästa hittills, så mjuk och fin, sen kom en bromsjä... stor som en helikopter och jagade Roemer, när jag då stack sporren i honom blev han helt vild, trodde säkert att den bet honom. Skrotade 5 rörelser på raken innan vi båda hade kommit till sans... :)

I morgon skall vi starta Msv B:5 Roemer, Larus och jag. Kvällen skall ägnas åt pälsvård, lädervård och mental träning. Målet med morgondagen är att försöka vara lite mer svensk, men med influenser från Holland... :)

Får hämta hem Duni i morgon, efter tävlingarna. Rapporten säger att han mår bra, längtar, stallet är lite tråkigare när han inte finns hemma...

(2011-07-01) Inspirationen är på max, det är så galet roligt att träna, kanske lite svårt ibland... Gillar verkligen ridningen Hans Peter lär ut och som jag fick tillfälla att höra även från Nicole och Edward i går, när vi var hos Sigrid Bergåkra. De har i princip samma focus och prioritetsordning på sin träning alla tre. Hur kul som helst...

Kom fram till att Limone får stå över tävlingen i Gnesta denna helg. Roemer kändes riktigt riktigt fin i dag, lovar gott inför starten i Msv A:1 i morgon. Larus ganska bra, kanske hinner landa på rätt ställe i Msv B:4, kan vara lite överstyrd ibland.

Rapport från Ultuna, Duni mår bra och får komma hem på Söndag :)

(2011-06-30) Vilken dag!!!

Santé och Karin gjorde ett superpass när dom tränade för Edward Gal... Det är angenämt att vara stolt uppfödare och hästägare också... :)

Duni vaken och på väg att återhämta sig efter operationen. Allt hade gått bra enligt kirurgen Tamás Tóth som också kunde informera om att behovet av operationen blev uppenbar och tydlig, vid ingreppet. Han kunde inte ge någon direkt plan för konvalecens och återträning, men anser att det är fullt möjligt, till och med rimligt att han skall få bli frisk... :D Det är som ljuv musik, den hästen.....

Rose-Marie Clark var mycket nöjd med FiaLisas fötter och benställning, så det blev bara plast denna gång...

I går (2011-06-29) åkte Karin, jag och Santé till Hälsingland. Sigrid Bergåkra är en riktigt kreativ person... På kvällen blev det bergsvandring och korvgrillning med deltagarna som hade kommit på onsdagen, lite annorlunda men kul. I morgon, torsdag, blir det spännande.

Duni installerad på Ultuna...

Red på morgonen och hästarna var duktiga, fram för allt Larus och Roemer, Limone hade egna åsikter igen, blir spännande att tävla i helgen... :)

(2011-06-28) Nu blev det ett moment till i denna vecka... Duni har fått operationstid på torsdag, åker till Ultuna i morgon bitti. Det kanske är det här som är skillnaden som gör skillnaden som gör skillnad. Om man inte försöker har man gett upp... och den dagen kommer så småningom, men inte i dag. Tacksam...

Mats Thomsson har varit här hela dagen, så nu är alla hästarna fina på sina fötter. En av mina absoluta favoriter... gör alltid sitt bästa, i vart fall som jag uppfattar och ser det. 

Red igenom programmet med Larus i dag, fungerar nog till helgen. Fantastisk häst, och håller jag tungan rätt i munnen, kan det bli riktigt bra:)

(2011-06-27) Leverantören på boxinredningen "glömde" en pall med delar till fas II, ska jag hänfalla till ilska eller förståelse? Oavsett, blir det mer kostnader och mer besvär än det skulle ha blivit om allt hade funnits på plats:(

Lunchen med Tina var riktigt, riktigt trevlig och med god mat. Hon är verkligen genuin och brinner för det hon gör. Det som är extra med en sådan person är viljan att dela med sig och förmågan att få en att känna sig bekväm, vilket gör det mycket lättare att ta till sig allt som sägs. Oerhört inspirerande och klokt men ack, allt kommer tillbaka till en själv, vem gör jobbet, vem tar besluten, vem tar ansvar, hos vem ligger bollen...Ja vet, hos mig....

(2011-06-26) Laddar för nästa vecka.... Måndag, lunch med Tina Thörner. Tisdag, kommer Mats för att sko mina hästar. Onsdag, åker Santé, Karin och jag till Bergåkra för att mingla lite. Torsdag ska Karin rida clinic för Edvard eller Nicole på samma ställe. Fredag, åker jag till Gnesta med Limone, Larus och Roemer för att tävla Lördag och Söndag. Tror inte veckan rymmer en ända sak till. Jo, jag måste lösa transportfrågan för FiaLisa, hon skall till Rose-Marie för skoning på Täby, det råkar också vara på torsdagen... Ser det som en utmaning...:)

I morgon startar fas II i ombyggnationen av stallet, det ser ut att bli superfint. 

Licoeur och Lione dräktiga på 30 dygn: Toppen!

(2011-06-25) Startade inte någon ny midsommartradition i år, stannade hemma och arbetade på kontoret i stället. Behöver bara vara ensam ibland och har man som jag, varit hos sina föräldrar i princip varje midsommar i 48 års tid, med allt som ingår, midsommarstång, levande musik "små grodorna", tombola, pilkastning "you name it" så känns det inte motiverande att göra något annat ännu. Det fick bli en bra vardagsdag i stället:)

Klantade mig med stallschemat till denna helg. Glömde att ändra tiden för en av dem som jobbar, så det var bara att hugga in och ta sista delen med trefodring och intag. Har ingen att skylla på heller....:) Gillar jobbet och jag hade tur, det var regnfritt vid intaget.

Jag hittade en söt filmkamera som jag har lagt in filmerna under, på hästarnas sidor och det finns som sagt film på Donar, V.Roemer, Gaidon, Limone och Santé. Måhäna är några lite gamla, men man ser i vart fall hur det såg ut då, så får man ha fantasi till resten:)

(2011-06-24) Trevlig midsommar!!!

I dagarna har jag beslutat att Donar skall få bli pensionär, han har visat tecken på att den skadan han ådrog sig förra vintern inte håller för maxprestation. Det känns tråkigt men klokt, han är så otroligt trevlig och förtjänar att få gå på halvfart ett par år till. Söker någon som kan ta hand om honom.... Det finns en kort filmsekvens på hans sida nu.

(2011-06-23) Jag börjar bli haj på det här, nu finns en kort film på Gaidon. Filmen är sedan i vintras, inser att det är dags att filma lite oftare. Video är dessutom ett utmärkt hjälpmedel, för att se sin och hästens utveckling, hur är formen :)är jag medveten:), hur stitter jag o s v. Kom ihåg att titta med mjuka ögon och focusera mest på det som är bra, men också vad som behöver förbättras....

Mycket kontor i dag, passar bra när det är väder....

Riktigt glad över Limone, som börjar tåla ridning bättre och bättre. Har varit och kommer säkert alltid vara en känslig häst, skillnaden är att nu tål hon att man ber om lite till... Hon är extremt rolig att rida:)

(2011-06-22) Äntligen hemma... Lång men bra, intressant och rolig dag. Fick riktigt bra hjälp på Ultuna igen... Chris och hans personal sköter verkligen mina hästar på ett så himla bra sätt, tror inte det är helt lätt att ha mig som kund.

FiaLisa sköter sig som vanligt bra, när vi är hos Rose-Marie på Täby och benen blir hela tiden rakare och rakare, som väntat blev det plast denna gång. Återbesök nästa torsdag, då för sko på den skevaste foten igen.

Pratade med Kjell Enhager (coach) i dag, och till hösten kommer han för en föreläsning hos oss på Hogsta:) Dessutom åtar han sig att göra uppföljande arbeten med de ryttare som känner att de vill utvecklas ännu mer, för att t ex bli bättre tävlingsryttare eller för att "bara" bli starkare i själen. Det är hur coolt som helst...

Livet är galet spännande...:)

(2011-06-21) Jag har det så bra, faktiskt galet bra... I mitt team finns det så häftiga människor, med en inställning och en välvilja som överträffar mina förhoppningar. Tror inte det går att ha det bättre.... :)

I morgon blir det lite köra av, till Ultuna för kontroll och till Täby med FiaLisa (Fior da Lice) för att fixa fötterna en gång till. Denna gång lär det bli plastning om jag har fattat galoppen rätt.

Å lastbilen blev klar i dag, härligt. Verkstadskillen ringde glatt och berättade att dom hade hunnit göra den klar i tid, sen förstörde han den glada nyheten med att informera om vad det kostade... Fast å andra sidan, att det kostar det vet man ju och det hade kunnat vara ännu dyrare. Vill man se saker positivt, så går det nästan alltid:) och jag har en jättefin lastbil som jag verkligen vill hålla ordning på, så att den håller riktigt länge.

(2011-06-20) Då va denna dag till ända, lång men rolig. Har varit i Smedjebacken och hållit lektioner, där finns ett gäng ambitiösa ryttare på olika nivåer. Det är både inspirerande och roligt att hjälpa människor som vill:)

Morgonen startade bra, med duktiga hästar går det mesta lätt, vem bryr sig väl om vädret då?

I morgon blir det halv konorsdag och besök hos revisorn, det gäller ju att vara på hugget...

(2011-06-19) Det sägs att entreprenörer älskar att fakturera, det är inte sant eller så är jag ingen entreprenör. Mot alla odds, gillar jag att betala räkningar bättre, det kan inte vara så det skall vara... Kämpar på med mina fakturor, vet dessvärre att jag måste, annars kommer det att vara omöjligt att göra rätt för sig. Det skall gå... innan natta så.

I dag behövde jag i vart fall inte vattna utebanorna, moder natur fixar med bred marginal. Enligt min telefon får vi stå ut i morgon med, sen kommer solen tillbaka, den är dock inte så pålitlig (telefonen alltså). Solen finns ju alltid ovan molnen...:)

Tänk hur otroligr roligt det är att rida och hur fantastiska är inte våra hästar, som går med på våra tokerier, dag ut och dag in, och till vilken nytta för dem egentligen? Hästar måste vara de mest enastående varelserna som finns på jorden, så följsamma och välvilliga i grunden. I min värld är det också så att om dom till slut protesterar, då är det dags att syna sig själv i sömmarna (naturligtvis kan det även vara så att det finns ett fysiskt problem hos hästen), vad har jag gjort, vad gör jag, vad behöver jag ändra på, o s v. Jag har hittills i mitt liv inte mött en enda genuint dum häst, nä, det har alltid funnits en god förklaring.... för mig är hästar fantastiska. 

(2011-06-18) Rykande färskt, film på Santé Breederskval den 12 juni på Jump Club och Roemer dagen innan, genomridning av Msv A:1, första försöket. Jobbar vidare på resten....

Faktureringsdag i dag, kommer hinna 1/4-del av materialet, resten får jag försöka hinna i morgon.

Hästarna duktiga, igen. Bra trend....

(2011-06-17) Nu finns det en film på hemsidan!!! Vill ni se Limone, så är det möjligt:) På hennes sida under ordet film. Skall leta liten filmkamerabild så det blir ännu bättre....

På onsdag får jag ringa Kjell Enhager om planeringen för HDR, om upplägg och antal deltagare, ja hur vi skall kunna tillgodogöra oss hans kunskap och förmåga på bästa sätt, jag ser fram emot det. Sådana här saker ger livet extra krydda.

Har varit på en av de ljusaste begravningarna någonsin. Det är ändå sorgligt när vänner lämnar livet för tidigt, men när den bortgångne så tydligt angett hur han vill ha det och familjen har förmågan att fullfölja det, blir det ändå med ett visst mått av glädjestämning. Inte hela tiden så klart men ....

I dag fick jag besked att även Lione är dräktig:) Bra jobbat av veterinären, Elisabeth Rydström.  

(2011-06-16) Försöker verkligen att ordna med videouppladdning av hästarna, så här långt räcker det inte med min egen kreativitet, behöver nog hjälp. Det går så mycket lättare och snabbare när någon som vet, gör och visar. Ett litet klipp på Limone finns på Facebook.

Även om det tog lite tid, med videokfixandet, så blev jag glad att se mina hästar, dom är så granna allihopa.

Nästa vecka blir det åka av igen, Smedjebacken på måndag, Täby och förhoppningsvis Ultuna på onsdag, möten på tisdagen och sen är det ju midsommar oxså. Får skapa nya traditioner, då vi alltid har åkt till mina föräldrar tidigare....

(2011-06-15) Hästarna sköter sig på bästa sätt, alla som arbetade i dag gjorde det bra. Duktiga

Har lyckats beta ner en del surhögar på kontoret, så jag är ganska nöjd.

(2011-06-14) I dag läste jag dödsannonsen för vår granne på gården. Han var en person som man bara tyckte mycket om, hela hans familj är lika härliga. I annonsen stod det "Sörj inte över att jag är död, Gläds åt att jag har funnits", och det är i sammanhanget något av det finaste jag har läst. Nu talar vi om att bejaka det goda, i alla lägen.....

Lastbilen på verkstad... Den är bra att ha för det mesta, men när den är på lagning hade det inte gjort något om någon annan ägde den. Blir aldrig gratis...

(2011-06-13) Licoeur är dräktig!!! Spännande, längtar redan till nästa år.

Såg att Hans Peter Minderhoud blev Holländsk mästare med Tango, i helgen. Så kul. Det gick även bra i lilla rundan, där han och Johnsson kom tvåa totalt. (ganska duktig...)

(2011-06-12) Santé gick så fint i dag, mjukt men med mycke power. Karin red bra och domarna höll med, 80,4%, mycket bra gjort!

Roemer debuterade i Msv A:1 i Botkyrka i dag. Det blev lite för tungt inne på banan men gjorde ändå 62,71%, mitt fel att det inte blev mer, jag red ut honom för mycket så det blev lite missar. Hästen superduktig!

(2011-06-11) Något otroligt har hänt.... :) När jag var på föreläsningen med Kjell Enhager tog jag, när möjlighet gavs, tillfället i akt och pratade ett par ord med Kjell. Ville så gärna tacka för de goda råd han tidigare hade givit mig via mail, dessa var både träffsäkra och nyttiga, och i alla fall ställa frågan för HDRs räkning. Det skulle ju vara helt galet bra om våran lilla förening kunde anlita denna helt fantastiska föreläsare/coach. Det skulle dessvärre inte vara möjligt, svarade Kjell, hans myckna resande och engagemang i sitt vanliga gör att tiden inte finns, ok, men jag fick lov att maila en förfrågan ändå. Och det helt otroliga hände i dag... jag fick svar på mailen... och wow, han är villig att åta sig oss!!! Är det nu man skall köpa lotter eller passa på att göra en lottorad? Helt fantastiskt roligt är det i vart fall :) livet, ja säger då det, bjuder på så mycket spännande saker.

I morgon bär det av, Santé till Jump Club och Roemer till Botkyrka. Tur att det ena är på morgonen och det andra på eftermiddagen. Blir en kul dag....

Det är inte så dumt att hålla lektioner, det är kul men också lärorikt, då man får se resultatet av sina instruktioner. Det är ju faktiskt så, att man testar sina egna teorier i ridningen på andra och det blir tydligt ganska snart om man ger goda eller dåliga råd. Intressant...

(2011-06-10) Livet blir inte bättre än man gör det, i perioder får man bara träna mer....

Har bestämt med Tina Thörner, att vi skall luncha om ett par veckor. Att prata med Tina ger energi, trots att hon verkar fullständigt virvla sig genom livet, så ger hon mer än hon tar. Kul... :)

Hästarna duktiga på töm, i dag. Det är ett roligt och omväxlande arbete, blir alltid lika glad när jag känner kontakten från marken på nästan samma sätt som vid ridning, dessutom får man se dem, bonus.

(2011-06-09) Har det så bra, har förmånen att få riktigt bra hjälp av veterinären med mina hästar, noggrant och proffsigt.

Kjell och Krister åkte med Fialisa till hovslagaren, det fungerade jättebra. Benen är raka men hovarna vill fortfarande styra lite innåt, fick skor på sig igen. Återbesök om 14 dagar.

Kom massa varor till butiken i dag, både HorseWare och HV Polo, hann packa upp och prismärka allt. Snygga saker....

(2011-06-08) Kul dag! Fick bra hjälp av Gustaf med båda. Det blev Donar och Roemer som fick slita på i värmen. Donar gick Int IB med ett bra galopprogram och resten får vi öva mer på, fick bra råd om piaff och passage som passar även på annat "gör mindre, få ut mer och gör det avspänt" (kan jag möjligtvis ha hört det någon gång tidigare? kanske...:)) Roemer gjorde bra ifrån sig, gick Msv A:1 programmet, lyckades kanske inte helt utan missar, men gjorde ett bra intryck. Fick rådet att starta på söndag, jippi (har gjort en häständring till Botkyrka, det får bli Roemer som får starta)

I morgon har det kört ihop sig lite, igen... Vems fel kan det vara, eller gör jag så för att jag vill för mycket, vill inte avstå något som är så viktigt!? Vet egentligen... Skall både vara med Fior da Lice på Täby och hemma på Hogsta för vetcheck med Chris, samma tid. Räddare i nöden blir min man och Krister som tar Fialisa till Täby.

Larus persade i dag.... Duktiga hästen :)

(2011-06-07) Lyckades klanta till det igen. Skulle till Ove Wattle på Ultuna för att fixa Limones vargtänder, i dag kl 8.30! Hade helt för mig att det var i morgon, öppnade agendan först efter tolv, och vad ser jag..... Jag brukar ha koll... och hatar att missa... Det är bara att inse, det blir inte alltid som man har planerat.

I morgon kommer Gustaf Svalling för att hjälpa mig med programträning, det blir Donar och Roemer som får visa upp sig. Gustaf är en favoritdomare, konstruktiv men vänlig.

På torsdag kommer teamet från Ultuna, dags för en check av hästarna igen. Toppen att det går att få till det så här.

Det ser ut som att jag åker till Smedjebacken den 20 juni, det skall bli trevligt. Det innebär att ryttarna inte blev avskräckta vid mitt första besök:)

(2011-06-06) Lång dag i dag. Fick mycket gjort med både hästar och kontor, hade tur och blev bjuden på sommarlunch (jordgubbar och blåbär med fil), riktigt härligt.

Sant'e gick så fint med Karin i dag, nu gäller det att formen håller i sig till på söndag, Breeders på Jump Club, Enköping.

Duni är också anmäld till på söndag, fast i Botkyrka, Msv A:1. Planeringen är att rida igenom programmet i morgon för att se om det går, länge sedan med honom.

(2011-06-05)Nu har jag publicerat Hogstas egna hemsida. Den kommer innehålla framför allt information om verksamheten och lite uppdateringar om vad som händer. Inget flum på den, det räcker med det jag skriver här...

Det finns en sak jag funderar mycket över just nu. Jag läste en bok för en tid sedan, som tog upp ämnet, att verkligheten är det vi upplever genom vår föreställning och att den förändras om vi ändrar på hur vi föreställer oss den. Ja och nej, eller. Min far hade sagt att jag tänker för mycket och jag hade svarat, att det gör jag för att det är så spännande. Varje dag dyker det upp situationer som gör att mina tankar blir intressanta.... Är det verkligen värre/bättre i dag än i går eller är det egentligen lika, men jag är kanske på ett annat sätt i dag.. oj,oj 

Roemer hade lite extra glans i dag, gjorde ett fint pass på töm. Övriga fick softa lite, slappardag i stallet, men la mycket krut på kontoret.

(2011-06-03) Fialisa (Fior da Lice) har varit hos Rose-Marie och fått fötterna fixade. Denna gång blev det av med skorna och på med plast, om en vecka skall hon dit igen. Sköter sig otroligt bra med lastning och transportering. Det blir en riktigt fin häst, bra typ, bra halsansättning och snart korrekta ben.

Ibland blir jag tokig på hur andra människor gör. Det är väl okey att vi alla är olika, men om det drabbar min plånbok, min tid eller mig personligen, får jag fortfarande arbeta för hårt med att inte irritera mig och ödsla ännu mer tid på det inträffade. Skulle vara så nöjd om jag stannade vid att konstruktivt rätta till och informera sakligt om misstaget, jag vet ju ändå att de flesta försöker göra rätt/bra ifrån sig. Övar vidare.....

(2011-06-02) Det kan vara utmanande att ha sin häst i hagen, åtminstone när dom har fått för sig att det är otäckt att bli fångad. Sant'e igen! Jag har fått motion så det räcker för i dag, att valla häst kan vara tidsödande och tröttsamt, jag hade tur att solen sken och att det kom ett par till, så vi kunde skära väg och få honom i ett hörn. Till slut så...

Hästarna duktiga i dag :)

Träffade en säljare från HV Polo. Snygga saker, till bra pris, var tvungen att beställa några fleecejackor och fräcka väskor som kommer hem till hösten.

(2011-06-01) En dag ovan jord är en bra dag (Olof Röhlander), jag håller med, i vart fall när man har blivit så stark i själen att ..... En bekant är inte ovan jord längre, det får en att tänka till, om så bara för en kort stund. Att vi har det bra, eller, hur stora är våra bekymmer egentligen? Är dom inte större än att det går att fixa eller räcker det med att se det på ett annat sätt? Eller jag kanske är i ett hopplöst tillstånd som inte går att ändra på, hur vill jag leva då? Hur vill jag att min tid på jorden ska vara? Vem tar ansvar för hur det blir?

De finns de som tycker jag är för jobbig, de har förmodligen rätt.

Åh, jag har fått förtroendet att bli återförsäljare för Equitops produkter, Myoplast (bra för muskulaturen), Gonex (bra för lederna) och Pronutrin (bra för magen). Det är verkligen högkvalitativa produkter som tidigare enbart såldes av veterinärkliniker, de har gjort ett undantag.... Jag kommer även att kunna sälja dessa produkter i butikens webbshop www.hogstaridsport.com nöjd:)

(2011-05-31) Fior da Lice tappade en sko i dag, men den gick tack och lov att tejpa dit igen. Hon skall till Rose-Marie först på fredag, så det gäller att det går att ha den på plats ett par dagar till.

Lione också klar, sista insemineringen gjord och ägget hade precis släppt. Nu så blir det spännande fram till nittonde dygnet. Håller tummarna, för båda. Önskelista: Hingstföl i uppförsbacke med bra halsansättning, härligt temperament, fina gångarter och fin färg. Kan man göra så? blir egentligen superglad bara det blir något.....

Nästa Hollandstripp blir i slutet av augusti. Först är det jag som har för mycket för att åka, sen var det Hans Peter som hade det svårt i början av augusti. Jag blir lika glad varje gång jag får beskedet, att jag får komma.

Fas II i stora stallet kommer att starta i mitten av juni, boxarna kommer den 21 och innan dess skall det vara rivet, tvättat och målat. Det blir 6+2 boxar denna gång, Henrik får jobba lite extra. Det kommer att bli riktigt, riktigt fint.

(2011-05-30) Frisk igen,lite hes kanske men orkade rida flera av hästarna i dag :)

Licoeur är klar, hoppas, hoppas, hoppas.... Lione hade inte släppt, blir åtminstone en gång till...

Är sedan en tid tillbaka återförsäljare för Conquer, ett fodertillskott innehållande hyaluronsyra för oralt bruk. Det är roligt att höra så många positiva komentarer från nöjda användare. Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som bl a finns i hästens leder, Conquer har visat effekt på hästar som tränar hårt eller har haft problem med just sina leder. Via länken kan du finna mer information på EvaVet´s (det är inte jag :)) hemsida. 

(2011-05-29) Sant'e kom gärna vid intag i dag, hade inte lust att bli vallad igen :)

En katt har flyttat in i stallet eller närmare bestämt i elrummet utanför stallet. Hon, tror jag att det är satt och skrek utanför, vaktad av Sotis den gamle. När vi flyttade Sotis så stack hon till elrummet och skrek om att bli insläppt, väl inne smet hon ner under golvet och som det lät, borde det finnas fler små kissar där. Krister "djurvännen" får kolla i morgon.

Nu har jag anmält till lite fler tävlingar igen, från midsommar och framåt blir det varje helg, som det ser ut just nu. Ser fram emot det....

Min far gav mig många goda tips om livet. Han led själv bl a av fobi för att åka tunnelbana, vilket yttrade sig i svimningsanfall, hjärtklappning och yrsel, när det var som värst kunde han bara åka ett par hållplatser åt gången. Lätt hade det varit att ta bilen till jobbet, men icke han inte. Nej, "ingenting som andra klarar att göra, kan vara för svårt för mig och jag tänker inte heller låta några rädslor eller fobier begränsa mitt liv". Han åkte tunnelbana varje dag till och från arbetet, tills han klarade av det utan hjärtklappning eller några andra symtom, sen tog han bilen. Han har alltid varit min idol, det här är ett av skälen.

(2011-05-28) Hur gick det till? Är förkyld, jag är aldrig sjuk! Efter två hästar var det bara att inse, detta är en kontorsdag. Behövs det också, hinner kanske göra klart schemat och svara/skicka mail på sådant som ligger efter.

Olof Röhlander (mental styrketränare) skickar ett måndagsmail till dem som är intresserade, och ja, varför inte. Denna måndag skrev han att det var dags att sluta skylla ifrån sig. "Jag är för ung, för gammal, för fet, för smal, för ful, för snygg, har för lite pengar, för mycket pengar, för få vänner, för många vänner, o s v" Det här är bara ursäkter, dom finns där och hindrar en, men om man väljer att bara göra ändå, då kommer man så mycket längre och du vet inte hur långt. Bara gör....:) Olof kan du hitta på www.upphopp.se

Sant'e har drivit med personalen ett tag, vägrat att bli fångad när det är dags att gå in. I dag tröttnade de och frågade om jag hade lust att ta in honom själv. Ok, och mycket riktigt, gräset är godare, solen har inte gått ner o s v. Själv är jag väl inte så glad i att locka och pocka, enkelt beslut, jag vallar honom tills han tröttnar. Sagt och gjort, trav eller galopp är tillåtet men inte stanna eller skritta, inte jagande eller argt bara manade så fort han sackade. Det tog en kvart :) spännande att se hur morgondagen blir.

(2011-05-27) Nu borde det vara sista gången för Licoeur, denna brunst. Ägget var megastort och borde inte sitta över helgen, håller tummarna för att det blir något. Lione insemineras för första gången i morgon, stod fast vid Zuidenwind, det blir nog fint. Lite Rubinstein (via OO Seven) och Jazz kan väl inte bli fel...

Henrik gjorde klart! Nu får alla flytta hem igen, fint som snus blev det. Etapp 2 startar förmodligen veckan innan midsommar.

Hästarna duktiga. Limone mer accepterande mot hackamoret i dag, Donar gjorde ett bra jobb, Larus likaså och Roemer är en som verkligen gör sitt bästa. Det här är livet....

(2011-05-26) Nästan färdigt med boxarna. Som Anita, en vän till mig uttrykte sig "du måste ha bland de mest omväxlande arbetet som finns", och ja, verkligen. I dag t ex, började dagen som vanligt med skottning och harvning av ridhus och ridbanor, red och tömkörde ett par hästar, tog beslut om en del inredningsdetaljer och leveransplanering, måla ekplankorna i de nya boxfronterna, hem för lunch och lite kontorsarbete (ta hand om kaoset och betala räkningar), tillbaka till stallet, bära plank och hjälpa till med monteringen av boxväggar, göra en överenskommelse med en ny leverantör, rida en häst till, bära plank och montera, styra upp med en kundreklamation, styrelsemöte i HDR, skriva styrelseprotokoll och sen var dagen slut. Minst sagt omväxlande.... men också kreativt, roligt och tröttsamt. Behöver ingen insomningstablett :)

Montören, Peder är verkligen ihärdig och duktig. Jobbar från tidig morgon till sena kvällen och gör det med noggranhet, utan att bli långsam, gillar:) Fick extrahjälp av en av killarna på Campingen, Mats hjälpte till med monteringen. Henrik flyttade vattenkoppar och ledningar så att dessa hamnar i fronterna i stället för ytterväggarna, vilket förhoppningsvis leder till att vi minskar risken för frysning i vinter :)

Hästarna är duktiga. Lite svårt att rida Roemer och Limone på hackamore, är inte stormförtjust. Båda hade vargtänder, Roemer fick sin uttagen förra torsdagen och skulle inte ha bett i munnen på 14 dagar :( längtar till nästa vecka.

(2011-05-25) En gång till blev det för Licoeur, ägget hade inte släppt ännu och Lione är inte riktigt färdig. Tänk att askmolnet skall få vara med och styra över ens hingstval. Blir tvungen att tänka om med Lione, Florencios gener måste resa med flyg och då kan man ju inte vara säker på att de får resa när dom ska/måste. Mitt andra alternativ får bli Zuidenwind, fin han också. Ibland är det bara att gilla läget.... Och faktiskt, jag blir glad bara det blir något välskapt:)

Ombyggnationen av stora stallet fortskrider, kanske inte enligt plan men bra blir det och till slut finns nog alla delar på plats. Man blir glad av att se de nya väggarna växa fram, det blir ett riktigt lyft för anläggningen.

(2011-05-24) Boxinredningen till de fem första boxarna har kommit, det ser ut att bli jättefint och det blir klart till på fredag.. Då gick det i lås, alla får plats :) för denna gång. Det är alltid lika spännande när man har lite större projekt, kommer allt att fungera och i så fall hur... Snyggt blir det i alla fall, fronter med ek, mellanväggar med plastplank och skjutdörrar på de flesta boxarna.

Stygnen tagna på Gaidon, smalt och snyggt är benet under bandaget och i dag fick han gå ut i sjukrutan, glad som en pelikan. Han har tjatat hela dagarna om att komma ut i hagen, sorry, det får vänta ett tag till.

Enhager sitter i mitt huvud och påminner om hur häftigt mycket vår inställning betyder och hur vi rent konkret kan arbeta med den. Han får gärna tjata vidare...... Livet blir så mycket roligare när vi accepterar faktum och gör det bästa vi kan av varje situation.

(2011-05-23) I dag fick Fior da Lice skor på båda framfötterna, hon skötte sig som en peng. Jag blir glad av människor som Rose-Marie, ett sånt engagemang och dessutom duktig på att förklara hur det ser ut, vad man kan göra och vad det förmodligen kommer att resultera i. FdL´s ben är mycket rakare redan, men det är fortfarande lite skruvat i fötterna, varför plastskorna fick komma på. Syftet är att hålla tillbaka den inåtgående rotationen och därmed styra upp så att hon blir så rak som möjligt i sin ben/fot linje. Allt för framtiden....

Licoeur är inseminerad i dag... Hoppas! Kollas redan i morgon, så att det hinns med en gång till, om det behövs. Lione är inte riktigt redo ännu, när det är dags blir det Florencio I. Så fin galopp och halsansättning som FdL har så kan det vara ett bra val...

Dagen var svår att hinna med. Hade tur att Anna var snäll och kunde stanna kvar för att passa butiken och kvällsfodra, det mesta gick bra till slut, tack vare det.

(2011-05-21) Har varit på en ny föreläsning med Kjell Enhager! Vilken inspiratör!!! Det här är andra gången jag har hört honom och det är helt fantastiskt. Kjell har en förmåga att göra ämnet coaching mer fängslande än många andra, när han tar upp ämnen som valda sanningar, om vem vi är och hur verkligheten ser ut. Vems verklighet är sann? om man ser verkligheten med fokus på det som är trevligt eller på det som är mindre trevligt, vem har då rätt? finns det ett val och orkar vi i så fall göra det valet? Jag känner det så, jag gör många val varje dag. Jag tror också att vi alla får vår beskärda del av ont och gott, men vissa har förmågan eller har långvarig träning på att fokusera på det som gör en glad och då kan vi förledas att tro, att de har det så lätt. Att göra sina val...... det kan låta utmanande och glättigt, är man i kris eller har upplevt förfärligheter kan det vara hemskt att höra att man skall försöka fokusera på det som är bra och göra dessa val. Jag har själv haft "förmånen" att uppleva stora begränsningar för närstående, vilka har bevisat att det går och att livet är en glädjekälla även om man lever med svårigheter man skulle velat vara utan. Saknaden efter mina föräldrar är enorm, men dom hann ge mig den gåvan, insikten om vår förmåga att välja.....

(2011-05-20) Licoeur skall snart semineras på 30-dygnet och jag har äntligen lyckats bestämma mig, det blir Hässlegårds Rubin denna gång. Nästan som att göra en kombination av "Duni" och Larus (Licoeur är Dunis helsyster och sen är det Larus pappa), denna gång beställer jag att det blir en hingst i tid. Tror det blir en stjärna.... med raka ben...

Bandageomläggning på Gaidon, allt väl, benet ser jättefint ut...

Tre boxar nere, två kvar sen är det tvätt och målning i fas 1, stora stallet. Träffade montören från LRS i dag, trevlig person som också skall vara en bra montör. Han lär få bekänna färg under detta arbete, inte många jämna mått vare sig på höjden, längden eller tvären. Henrik har varid bra på att styra upp med nedmontering, placering av de gamla väggarna och införskaffande av material till tvätt och målning, ställer också upp och jobbar extra på helgen:) toppenbra.

(2011-05-19) Nu är alla munnar i så god ordning dom kan vara. Ove Wattle är oerhört kunnig och dessutom bra på att förklara, både hur det ser ut i munnen och på tänderna, om och vad man gör åt det men även vad som kan ha orsakat den eventuella skadan. Generella råd var, att betten skall vara lagom långa, sitta relativt lågt och att man bör ha ett par tre bett att växla mellan så att trycket från bettet varieras mellan olika ställen i munnen. Det togs även upp problemet med nosgrimmor som dras för hårt och därför orsakar kindbitningar, det känns något svårare att lösa. Gapar hästen behöver man såklart stänga och då blir det sår, och då gapar hästen.... Intressant och bra är att den av mina hästar som går med en nosgrimma som försöker minska trycket vid tandraden, hade minst kindbitningar. 

I dag har vi flyttat runt hästarna så att rivningen av de första fem boxarna kan börja. Ny inredning kommer på onsdag. Äntligen får stora stallet sig ett lyft.....

Programridning för Gustaf är både nyttigt och trevligt, med bra kommentarer och kreativa förbättringsidéer. Duni var duktig och "som väntat" tyckte domaren att han är fin:) Vissa hästar sätter guldkant på tillvaron.

(2011-05-18) Gaidon är äntligen hemma igen.... pigg och glad, men har blivit lite fetare under Ultunavistelsen. Nu blir det boxvila ett tag och sedan ytterligare en tids stillsamhet. Är glad ändå, kunde varit så galet mycket värre......

Ibland undrar jag var gränsen är när det gäller att ta sig vatten över huvudet. Som om inte vardagen redan vore full, så är det dags för ombyggnation i stora stallet på Hogsta och vi som inte har några lediga boxar. De uteboxar jag hade planerat med kommer inte, men leveransen av den första delen inredning är redan på väg. Med lite tur och fantasi kommer det troligtvis att lösa sig på bästa sätt till slut.

(2011-05-17) Nu är alla hästfötter fixade och Mats har åkt hem för denna gång. Det är ett favorittillfälle när Mats kommer hit, inte bara för att han skor så bra, utan även för att han är så trevlig och lätt att umgås med. Mats och Rose-Marie är båda oerhört hängivna sitt yrke och försöker vara steget före i sitt arbete, alltid, gillar.... Nästa gång är om 6 veckor.

I morgon får jag äntligen ta hem Gaidon. Senskidan ser fortsatt fin ut och provet visade att den var ren... Toppen!

På torsdag blir det en fullbokad dag igen. Vet. Ove Wattle kommer och ser över alla mina hästars tänder. Ove är verksam på Ultuna som specialist och lärare på hästens munhåla, dessutom är han en till trevlig bekantskap. 

För att ytterligare förgylla torsdagen kommer även domaren Gustaf Svalling på besök. HDR arrangerar programridning igen och denna gång är det Dunis tur, en Msv A:1 kommer att passa utmärkt, hoppas jag. Det blir första gången Gustaf ser Duni och om jag gissar rätt är det en häst i Gustafs smak (för mig är i a f Duni bäst, oavsett vad andra tycker), det kommer att bli både roligt och spännande.

(2011-05-16) Fior da Lice och Krister skötte sig aldeles utmärkt i dag vid besöket hos Rose-Marie på Täby igen. Denna gång fick hon ta av skon, verka lite och plasta. Benen är rakare men än är det inte över, skall tillbaka om en vecka igen, då för att sätta dit en ny sko. Rose-Marie berättade att det är väldigt viktigt att ta av skon och låta hoven vidga sig redan efter några dagar  och sedan får man vänta lite med nästa sko. Fötterna på föl utvecklas ohyggligt snabbt under första månaden, så först därefter kan man låta skon sitta 10-14 dagar utan risk för följdskador. Det är så otroligt intressant, och bra hovvård från start ger helt klart bättre förutsättningar i framtiden.

Gaidon mår bra men fick inte komma hem ännu. Ett till prov på senskidan skall tas i morgon, för att vara säker innan man tar bort antibiotikan och han får åka hem.

I morgon kommer Mats Thomsson för att sko mina hästar på Hogsta, hämtar honom på flyget tidig morgon och sen är det bara att köra på. Det är fantastiskt att ha så kompetenta människor omkring sig. Jag har förmånen att få arbeta med härliga människor som också är proffs inom sina områden och jag tror det är en stor del i att skapa opimala förutsättningar.

Kjell Enhager utrycker sig på en av de föreläsningarna jag har varit på, om och när vi har svårt att se att något är genomförbart eller svårt att se sig klara av en uppgift/mål, "om ingenting är omöjligt eller om allt vore möjligt, hur skulle du göra då?" För mig är det en mening som får mig både positiv och framförallt kreativ. Gillar verkligen tanken....:)

(2011-05-15) Sa jag inte att det skulle bli bra med Santé?!! Det här var första gången han var modig nog att gå på banan och då är han så superfin. Kvalad med god marginal och slutade som tvåa för dagen.

Tävlingarna på Hogsta löpte på bra, trots halvtaskigt väder. Fick bra hjälp av Anita med butiken, så att jag kunde sticka ifrån med Santé.

En stilla undran, var kommer alla trevliga människor ifrån? Vi har ett helt underbart gäng som hjälps åt med tävlingarna och det bästa är att alla är glada och trevliga medans vi fixar och trixar, t o m när vi skall plocka undan allt. Måhända lite trötta och slitna men alla kämpar på in i det sista :)

(2011-05-14) Halva dan har gått åt till förberedelserna inför morgondagens regionala tävlingar på Hogsta. Avspärrningar, skyltar, blommor, banor, servering och lite annat men nu är Hogsta redo. Sista för kvällen är att baka hallonpaj till serveringen, den brukar gå åt...

Undrar hur redo Santé är. Det känns som om den här starten kommer att bli riktigt bra, Karin är nog mer tveksam, får peppa henne i morgon. Går han som i går, då j...... Det är en verkligt fin häst :)

(2011-05-13) Fredagen den 13 har varit en bra dag, inte för att jag brukar uppmärksamma just att den dagen något extra men den har i alla fall varit bra. Karin och Santé gjorde nog sitt bästa pass hittills, riktigt riktigt fin blev han. Nu gäller det att det funkar på Söndag, då är det start på Wallstanäs.

Rapporten från Ultuna säger att Gaidon mår bra (men hade lite kolikkänning under natten) och att senskidan ser jättefin ut. Jag är verkligen så glad för den omsorg som visas oss och beslutet att ta detta på allvar, har sett hur illa det kan gå med liknande skador. Nöjd :) 

Lite extraputs på anläggningen fick det bli i dag och tog hjälp med uppsättning av tälten inför tävlingarna på Söndag. Det är en viss tjusning med att ha tävlingar hemma, Hogsta är verkligen extrafint när det är iordningställt och tillfixat.

(2011-05-12)Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Tiden räckte inte till både fölkorrigering och programridning. Fick lov att avboka programridningen, får sattsa på torsdagen den 19 på Hogsta i stället.

Lillskruttan skötte sig utmärkt hos Rose-Marie. Det var en del att göra med verkning, plastning och skoning med en korrigeringsplastsko. Krister var duktig på att hålla den lilla sprattlande, så allt löpte på bra. Rose-Marie tillhör de människor som inspirerar till utveckling och insikt, hon är otroligt kompetent och brinner för sin uppgift. :)

Så här långt har allt gått bra, Gaidon blev opererad under natten och står kvar på antibiotikabehandling och kontroll. Phu, hittills....:)

(2011-05-11) Gaidon fick åka till Ultuna, p g a en tagg i kotsenskidan. Chris hade jour och tog beslutet att Gaidon skulle stanna och att kirurgen Tamás Tóth är den som skall avlägsna taggen, den satt inte så bra där. Håller tummarna för att det går på bästa sätt.....

Har strukit mina hästar till söndagens tävling. Det blev lite för kort tid efter Hollandsresan. Santé däremot skall fortfarande starta med Karin, förhoppningen är att han skall vara lite modigare denna gång och hålla energinivån hela programmet.  

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)