Sig själv att skylla...

som man bäddar får man ligga... sin egen lyckas smed... Det finns så många sätt att säga det på, vi är ansvariga för våra liv. Ibland håller jag med men ibland inte, för jag tror inte att det alltid går att ha koll på alla detaljer som händer med oss, med andra eller med allt runt omkring oss. Det är klart vi inte kan veta innan vi har provat, om våra val ger önskat utfall eller inte... och om olyckan slår ner, hur lätt är det inte att tänka att man är drabbad och ibland är man kanske det.

När min hästsvacka var som djupast, det var för relativt lång tid sedan, vid min ålder så ;) då kändes det som att jag var förföljd, att någon hade lagt en förbannelse över mig och mina hästar. Ja, till och med en sierska bekräftade det, inte genom en fråga utan som ett påstående... vem vet :) Oavsett så var det som det var, åtta halta av åtta möjliga, fem unghästar fick slinger under tre års tid, två pga frakturer och två pga förträngning, en av virus... det var en galen tid eller? Det man fokuserar på får man mer av, tja kanske ;) tror inte på det som på magi...

Min egna högst personliga slutledning är mer av arten... Ja, vi är ansvariga för våra liv, så tillvida att vi får lära oss att hantera det som händer på ett så bra sätt som möjligt. Dåliga saker kommer att hända oavsett vad vi tycker eller inte tycker om det, för det är livet... Vi kan bara göra vårt bästa för att hantera det på ett sätt som gör att vi mår bra, för att må bra är en av de viktigaste drivkrafterna för oss och ibland tror vi att vi bara kan må bra om vi uppnår något... och då har vi lite att jobba på ;)

Och ja, vi kanske får mer av det vi fokuserar på, för att vi ser det och ibland så intensivt att vi missar andra saker omkring oss som mycket väl kan vara en öppning för något annat... bra eller dåligt ;)

Byron Katie, som jag uppfattar henne, har helt klart ett intressant budskap... Verkligen är perfekt oavsett vad som har hänt, och det är bara när din förväntning på verkligheten inte sammanfaller med hur verkligheten är som du kan känna missnöje etc. Hennes filosofi innefattar ett grymt stort ansvar på oss själva ;) men kan inte annat än gilla den =)

Nu skulle man kunna tro att jag har haft en galet jobbig dag, men så är det faktiskt inte, blir ändå påmind ibland ;) Nä, min dag har varit perfekt ;) i alla fall om verkligheten alltid är perfekt ;)

Hjälpte Anita med Gino och Karin med Curt, båda gjorde jättefina jobb med sina hästar, i min betraktelse :) och när det gällde mina egna var det bara Larus som fick hålla fanan högt. Verkar som om foten har accepterat skon :) Satt också upp på Roemer men satt av igen, bäst att veterinären får kolla innan jag sätter igång honom för det kändes sådär kan man lugnt påstå...

Ridsportaffären imponerade igen, fler nya kunder i butiken och fler nya internetbeställningar =)

11 nov 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)