Personalmöte

i nu tappning... Om nu NLP:arna har rätt får man mer av det man fokuserar på. I mina noteringar från tidigare år kunde jag konstatera att fokus var på saker som fungerade dåligt och min uppgift var att tala om att det var just dåligt och behövde rättas till ;) Det som är ännu mer intressant är att det som fick mest fokus då, är de saker som fortfarande fungerar nästan lika dåligt idag... tankeväckande ;) Dagens möte är det första i raden av flera personalmöten, för dennas gång gör vi på ett nytt sätt... Mötet genomfördes med ett antal frågor... Vad kännetecknar en bra arbetsplats? Fungerar schemat vi har idag? Ansvarsområden, vem gör vad? Hur arberat vi med säkerhet i vardagen? Vad är bra kundvård? Lönepåverkan? Hur säkerställer vi att saker blir som vi har tänkt? Och efter dagens två timmar, har vi bara väckt frågorna ;) Hur är det idag? Hur kan det bli bättre? Jag hoppas jag tänker rätt och att det kommer att bli bra/bättre för alla ;)

Denna dag blev också en bra dag, trots en natts dålig sömn... det har nog inte hänt mig på tio år... väcktes vid 23 av ett SMS, väcktes vid 24 av ett annat SMS, och eftersom jag då hade kollat min telefon (dock inte svarat) så blev mitt inre jag orolig att jag hade stängt av telefonen och väckte mig kl 02, 03, 04 och så småningom gick jag upp 04.45, utsövd, nja... Finns det inte en gräns för hur sent det är ok att SMSa? om inte, kanske det borde införas =)

Men efter harvning och lite arbete med pållarna var man på banan igen. Limone söt som socker, snäll och glad, fick arbeta med olika tempon och stanna kvar ;) Om hon gillar; knappast ;) Don som värmde riktigt fint, helt som vem som helst, genomförde sitt pass till stor förnöjsamhet ;) Santé och Gaidon fick göra sitt arbete på töm... efter gårdagen arbete förtjänade de det ;) Duni gjorde sitt joggpass idag också, inte magiskt just nu så en koll med Chris blev lägligt idag.

Bra hjälp igen, av veterinären Chris Johnston och hans medhjälpare, Fia. Undrar var gränsen mellan sjukvård och friskvård går... tycker det är otroligt intressant och spännande med alla delar i pusslet att hålla en häst på fötter/gående. Att ha en bra hovslgare krävs (och hur vet man att den är bra), att ha en bra veterinär krävs (och hur vet man att den är bra), att ha en bra tränare krävs (och hur vet man att den är bra för ändamålet), att ha ett bra foder krävs (och hur vet man....), att ha bra och välinpassad utrustning krävs (.....),  att ha bra kännedom om sin häst krävs (...). Ja det är inte lite som krävs och fortfarande är det lika svårt att veta vad som är absolut rätt för vaje enskild individ... Har letat grymt länge innan jag hittade mina pusselbitar, och vet jag att det är helt rätt... nej inte ännu, men på god väg ;)

Själv fick jag höra idag, att nyckeln till ett hälsosamt liv ligger i att promenera minst 45 min om dagen och att omge sig med människor som är positiva ;) Tur att jag har börjat leda mina hästar en stund efter varje pass med tanke på hur många timmar det blir framför datan varje dag ;) och ja, nog kan jag väl tycka ett det finns ett par stycken i min närhet som är en gnutta positiva ;)

10 okt 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)