Omramning

blev högaktuellt idag ;) På kursen pratade Magnus Kull om inramningen av ord/saker och deras betydelse. Ta tex regn... som turist inte tycka bra om, tycka regn e trist... som bonde vid torka, tycka bra om ;) helt olika ramar men samma ord och betydelse. I dag på Gaidon fick omramningen en förstärkt betydelse... i vanliga fall gillar jag lätt mun på hästarna... idag med lågt bett och lös nosgrimma (testing) gillade jag inte lätt mun för då kunde jag inte vara säker på tungans placering ;) idag eftersträvades ett starkare stöd... Och ja, vid normala förhållanden gillas en sak, i ett annat kan det vara helt motsatta ;) nyttigt att ta med sig. Det händer mer än en gång att det kan vara bra att ändra perspektiv på saker och ting ;)

På helgerna är det svårt att hinna rida flera hästar då det är en personal mindre... är nöjd med de tre dagen bjöd på :) Gaidon gick först och faktum är, att med den nya tillpassningen gick det riktigt bra och intressant nog fungerade andningen mycket bättre också... visslade inte alls =) Santé är fantastisk, må jag säga =) i min värld är han något sjusärdeles extra =) å, så Duni som gillar att arbeta igen... hullet är nästan återställt och pälsen glänser som koppar :)

En hel del butik och en hel del fakturering har det hunnits med oxå... innan sovklockan ringer borde det hinnas en hel del till... för om jag inte gör schemat, vet inte personalen när de skall arbeta, om jag inte gör lönerna, kommer knappast personalen komma till jobbet och om jag inte fakturerar så har jag inte pengar att betala löner med... Är det katten på råttan och råttan på repet eller är det bara jag som behöver lägga på ett kol ;)

En par till tänkvärda detaljer som Magnus tog upp när det gäller perspektiv... om något känns fruktansvärt jobbigt, invecklat och besvärligt i sinnet... ta en tur till månen :) och när du är där, titta då ner på vår fantastiska planet, fundera lite över vad som händer där nere, likaså på vägen tillbaka till jorden... troligtvis är det krig någonstans, kärlek på många håll, sorg hos några, ett antal som går och handlar, någon kanske arbetar ;) osv... hur viktigt kommer det du gör/känner vara i ett större perspektiv och hur stort kommer det vara när du väl har passerat det och tittar tillbaka på det? eller Steve Jobs tal till studenterna, om kartan som inte finns på resan framåt, men är perfekt när man tittar tillbaka =)

20 okt 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)