Olika falla

ödets lott... men anpassningen är enorm... Blir så imponerad av människoöden där vetenskapen och läkarna har talat om att något är omöjligt, men i verkligheten visar det sig att det var fullt möjligt :) En kund i ridhuset har en dotter som aldrig skulle kunna lära sig gå eller tala... I dag red hon Lätt B:3 på Hogstas KM, förvisso hack i häl på förryttaren men det spelar ingen roll för det hon gjorde idag och alla andra dagar är att bevisa att med en enorm vilja och med fantastisk stöttning kan även det omöjliga bli möjligt =) Så imponerad!!!

Under hela min uppväxt har jag haft en skuldkänsla över att få vara frisk... det kan bli så då någon nära lider av ett handikap. Ja bara hör den frasen, "lider av ett handikap"... kan jag vara helt säker på att någon lider "bara" för att den är handikappad? kan jag verkligen vara säker på att min syster led? inte med ett ord klagade hon, men jag har grubblat mig igenom en stor del av mitt liv... grubblat över orättvisorna. Ja, det kan vara annorlunda men innebär det verkligen att någon lider? Om det bästa med livet är att vara glad och lycklig, kan man då inte vara det om man inte är "normal"? och vad är normalt? Idag blev jag varse, man kan vara hur glad och lycklig som helst, utan att vara det vi flesta menar med normal... hur gammal behöver jag bli för att fatta? vem har ansvaret för att må bra? och varför skulle man inte kunna det för att man är annorlunda? dags att döda fler av mina egna föreställningar ;)

Ingen ridning idag men plats för en mängd glada skratt och fix runt årets evenemang Hogsta Dressyrryttares KM. I stallet var vi en man kort så jag fick glädjen att mocka åt mina hästar, glädje hos en del, mindre glädje hos andra... skitgrisarna Limone och Don, de har ingen som helst struktur eller ordning medans Roemer, Gaidon och Larus är rena rama guldklimparna i renlighetsavseendet... arbetsbesparande, ekonomiska hästar ;) Josefin skötte resten av sysslorna, så jag kunde smita ivär för om KM skall bli riktigt lyckat krävs lite förberedelser ;) och lyckat blev det!

Varje år tror man att det kommer att bli omöjligt att bräcka, men det är det inte! Årets upplaga var lika grym som övriga års... och Kamelbonden Elin tog hem Showpriset, fantastiskt välförtjänt för både kostymering och agerande. Vann KM gjorde Sara Enquist med Goch i en grym GP Kür på 82% ;) Dagen avslutades med Julknytis i manegen, väldigt lyckat med god mat och glada gäster, ännu fler fick pris då vi även hade röstat fram pristagare för Årets tränare, Årets tävlingsinsats och Årets klubbkamrat, välförtjänt fick Karin Persson, Clara Espinosa och Cissi Hässler-P pris i den ordningen. Nu blir det en dejt med kudden, inga mer jippon på ett tag ;)

8 dec 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)