När någon ger upp

är det så lätt att hänge sig åt hur man tycker att andra borde göra, eller inte borde göra, hur man själv skulle ha gjort eller inte gjort. Men vi sitter inte med facit i handen... har vi någon egentlig aning om vad som verkligen ligger bakom andras beslut? Omöjligt... även vid en direkt fråga får vi bara fragment av den verklighet någon annan lever i... Själv gillar jag att kämpa, men jag undrar om det alltid är rätt... hur många gånger skall man köra huvudet i väggen innan man ser att det är meningslöst. Och är det då att ge upp, när man byter väg? eller ber om hjälp, eller tar sitt liv... olika vid olika situationer kanske... när min mor vid 72 års ålder valde att inte göra en operation som skulle medföra ett fortsatt liv, även om det skulle innebära ett liv i respirator, var det att ge upp? eller var det ett modigt sätt att göra det man anser vara det bästa för en själv? När en människa i yngre år tar den vägen, förfasas vi och även jag... livet är så gränslöst vackert och fantastiskt och vår tid här är så kort, som ett dammkorn i ett större perspektiv. Men vi kan inte veta, kan bara försöka visa att det finns många vägar att välja och att hur förfärligt det än må vara för stunden, kommer det oftast en dag när vi kan se tillbaka och då är det inte säkert att det var så förfärligt eller ledde oss så fel, som vi då trodde... Min mor högaktar jag och älskar även om jag hade velat ha henne här, men inte till varje pris.

Djupa funderingar kommer oftast när dagarna är riktigt bra, när jag tänker att livet nästan är för bra för att vara sant... inställning eller inställning? När jag får ägna mig åt mina hästar, när jag har trevliga människor omkring mig, dvs nästan varje dag, nej föresten, varje dag =) och idag så var hästarna duktiga igen ;) Alla fick arbeta antingen på töm eller i ridarbete... utstickaren idag, Larus =) väldigt inspirerad att anmäla ;)

Till eftermiddagen hade jag besök av Johan Becker från Bucas, alltid lika rolig att träffa. Och ja, jag beställde zebratäcket =) det blir nog vårens utstickare eller fiasko. Personligen så tycker jag att tanken är god och att täcket möter krav på funktion, om jag sedan vågar...  vi får se ;) tror på att det finns de som är modigare än jag =)

22 okt 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)