Missförstånd...

hur lätt är det inte, att det blir fel? Hur skall andra veta vad man menar när man bara säger en del av det man tänker... nu är detta fullt naturligt då vi när vi är extremt tydliga också blir otroligt jobbiga och tröttsamma.

Det finns ett system för hur vi kommunicerar... Utelämning, Förvrängning, Generalisering allt enligt Meta ;) Först väljer vi delar av informationen som finns i djupstrukturen.. nu utelämnar vi. Sedan förenklar vi informationen... förvränger lite. Till sist generaliserar vi, för att inte trötta ut vår omgivning ;) och detta är fullt naturligt och nästan ett måste för annars skulle vi aldrig hinna med att leva ;) på samma sätt gör vi när vi lyssnar och tar in... dessutom fyller vår egen hjärna på med det som verkar naturligt i varje dialog... Inte underligt att det blir fel ibland, för helt i sin ordning handlar det också om olika personligheter sätt att kommunicera.

Idag höll det på att bli en helt onödig misstolkning när en kund kom med en trasig vara... först en stund efter att kunden hade gått kom en reflektion över vad som egentligen blev sagt, och en insikt... pratade vi förbi varandra? Just denna kund hade jag telefonnummret till varför jag fick tillfälle att ringa och fråga... tur det, för någonstans mellan utelämning och förvrängning hade vi tappat varandra ;) Skönt att det redde sig, för vi båda ville samma sak och då hade det varit grymt onödigt om vi inte visste om det =)

Gissa om jag blev glad! idag när jag fick en julklapp av de som arbetar hos mig...  Nötter av alla de slag och lite spännande torkad frukt, samt choklad, allt i en jättefin korg... det här blev en riktigt fin och god överraskning... tack Elin, Emilia, Henke, Emelie och Josefin =) Jag är så glad för Er!

God Jul önskar jag till er och alla andra på denna spännande plats, jorden =)

23 dec 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)