Imponerad

av Tomas och Sophie Wilhelmsson, Equality Lines ägare och faktiskt hela deras personal. Hemmamässan var toppen, så bra och intressant gjort, inspirerande.

Åkte upp på torsdag efter lunch med Larus, Gaidon och Don för att de skulle få delta på sadelprovningen. Min önskan hade varit att få hjälp av Carsten Engelke med utprovning och definitivt att få prova D1 med luftpaneler. Carsten kom inte och luftsadeln fanns inte där... Min första tanke när jag fick veta det vara att stanna hemma, möjligtvis att åka upp utan hästar... Nu visade det sig att ersättaren var veterinär och hade specialiserat sig på rygg och sadelrelaterade problem men specialkompetens inom akupunktur, nu började det låta än mer intressant ;) och det var det. Förutom att mina sadlar behövde åtgärdas (stoppas om) så låg de förhållandevis bra, trots det så trodde Anja (veterinären) att det skulle vara till gagn för Gaidon att prova luftsadeln. Den är framförallt framtagen för extremt korta hästar, dessutom skall jag förmodligen gå upp en strolek, till en 18". Som det är nu sitter jag lite bakom sadelns balanspunkt, inte bra. Skälet har mer med längden på min överskänkel att göra än storleken på min bak ;) så bantning skulle inte hjälpa i det här fallet heller...

En av tillverkarna jag fick tillfälle att träffa var Roy Burek från Charles Owen... fantastiskt härlig person med stor insikt i försäljningsteknink, så duktig att Hogsta Ridsport fortsättningsvis kommer att sälja hjälmar från Charles Owen ;) Faktum var att hjälmen har en mycket hög säkerhetsklass och går att anpassa till betydligt fler personer än jag hade en aning om. En rolig detalj är att man kan designa den på ett stort antal sätt, som tex Charlotte Dujardin har gjort och det är tanken att man skall utnyttja den möjligheten. När Roy så målande beskrev hur en dressyrritt gick till så handlade det mer om en förstklassig föreställning där varje detalj var med och förhöjde hela upplevelsen =) oemotståndlligt =)

Hästarna mina har skött sig oklanderligt och som vanligt stal Larus showen ;) vem är han, vad heter han, vilken stam har han... han påverkar ;) Idag var det Don som fick massa kredit istället (Larus fick stå kvar på lastbilen), veterinären ville ta med Don hem, tyckte han var en riktig godbit =) inte den enda veterinären som gillar honom :) Fick lite tips om vad som skulle kunna gagna honom och de andra när det gäller akupunktur, spännande.

Att ta lastbilen, lasta den full med hästar och grejor för ett par dagars utflykt, det är great. En frihetskänsla som är enorm med mig ensam, filosoferande om det mesta ger en stillsam förnöjsamhet, ler hela resan =)

12 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)