Hypnos

Min bild av hypnos misstämde verkligen med verkligheten ;) har väl sett det på någon show eller liknande och var helt övertygad om att man kan få människor att göra de mest underliga saker utanför deras medvetenhet, dvs också emot deras vilja... Inte sant, fick jag lära mig idag =) På kursen NLP (Neuro Linguistic Programing) hypnotiserade vi varandra i två olika övningar, och nu med en ny syn på hypnos eller Theta, djup avslappning eller transliknande tillstånd. Så enkelt blev den myten dödad ;) Har förstått att det finns olika nivåer på detta tillstånd, men ingen nivå och inget kan göras mot din vilja då du hela tiden är fullt medveten om vad som sker ;) men ja, du kan i detta tillstånd integrera med ditt undermedvetna vilket gör att effekten av det du gör kan få större genomslagskraft... spännande saker vi lär oss =)

Vi fick också lära oss skillnaden mellan hopplös, hjälplös och värdelös med en mer omfattande syn... men också hur vi kan påverka vart och ett av dessa föreställningar, för i NLPns värld är i princip allt möjligt ;) Vi fick också sticka iväg med en tidsfarkost, rätt in i framtiden för att sedan blicka tillbaka på det som i fantasin redan hade hänt, grymt nyttigt och användbart i vissa jobbiga situationer. Magnus Kull som höll i detta block, gjorde ämnet förhållandevis lättillgängligt men framförallt jätteintressant.

Det är fantastiskt roligt och utmanande att gå en sådan här kurs :) man träffar vilt främmande människor med olika bakgrund och olika skäl till att gå denna utbildning. Men dessa vilt främmande människor har ett brinnande gemensamt intresse, och detta förenar oss på ett otroligt intressant sätt. Vi får göra övningar tillsammans och hur kul är det när man i grunden är blyg som en viol? medium ;) men så småningom, när man har fått gjort det ett antal gånger och inser att vi sitter alla i samma båt, i princip alla är blyga violer som känner sig obekväma i dessa övningar. Och vad händer när man har den vetskapen? alla blir modigare och vågar göra fel (om nu något är fel) =) Lovar att det är nyttigt =)

Idag kom jag äntligen hem i så rimlig tid, att jag han rida lite på Larus =) Provade något nytt som jag fick lära mig av Karsten i måndags... vissa hästar är otroligt känsliga i nacken, för i nacken finns det triggerpunkter, dvs rena reflexpunkter lika de vi människor har i knäna... om / när tränsets nackstycke trycker där kan det orsaka en spänning som i sig bidrar till ett motstånd, vilket kan yttra sig på så många olika sätt. I Larus fall tänkte jag att det var värt att prova... så nackpad i fårskinn och lösare nackstycke var det han fick arbeta med idag =) håller det i sig, det som hände idag, då tror jag på det =) 

Elin var bäst på jobbet idag, iallafall vad jag vet ;) Servade och tog hand om kunder på ett förträffligt sätt :) det kommer att bli bra det här, eller kommer? Är redan bra det här =)

Det var lite för mörkt när jag kom till stallet, för att hinna se om gavlarna på ridhus och stall hade blivit färdigmålade, såg dock inte skyliften, så kanske ;) Riktigt duktigt har de också jobbat i så fall =)

Nu hemma på kammaren och garanterat kommer det bli en tidig kväll, är vid gränsen av vad jag orkar och då gäller det att göra något åt det... famna kudden i tid =)

17 okt 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)