Hjälm på Hogsta

Ja faktiskt, numera är det ingen som höjer på ögonbrynen när man rider med hjälm hos oss, vilket det var för en 10 år sedan. I ridsportaffären hade vi endast en hjälm i skyltningen som stod och samlade damm ;) inte ens en hjälm om året sålde vi. Nu är det stor skillnad, detta år kommer vi att ha ökat vår hjälmförsäljning med flera tusen procent. Och med de nya reglerna som träder i kraft 2013, när alla måste rida med hjälm på framridningen, lär trenden hålla i sig =) På våra hemmatävlingar valde jag att tävla med frack och hjälm för första gången... måste säga, Uvexhjälmen är så lätt och bekväm så det var bara fördelar... hälften så mycket svett i pannan och slapp hålla i hatten i ökningarna =) Idag kom den blanka hem, såg Sigrid Bergåkra med en på Djursholm, snyggt... fast hon är nog snygg i det mesta =)

Själv lyckades jag tavla till det vid Mariefredstävlingarna i år... störd av det myckna regnandet eller vad jag nu ska skylla på. Som vanligt åkte jag utan hjälp vilket i det här fallet komplicerade det hela något ;) Första dåliga beslutet jag tog, var att strunta i flugsprayen... vad händer, regnet slutar och vad gör insekterna då? attack!!! Roemer höll på att bryta ihop... fick be någon hålla, springa till lastbilen och hämta sprayen, spraya och påt igen... efter en kort stunds ridning märker jag att något fattas. Inte bara i skallen utan utanpå också... hatten ligger i lastbilen. Ber om hjälp igen, springer till lastbilen, på med hatten och tillbaka igen... nu tycker Roemer att jag har gått över gränsen och börjar bocka och småtvånga i bytena. Det tredje dåliga beslutet var att rida av honom ordentligt innan start... bränner runt bland vattenpussarna och till slut är han trött... Tur att han är en sådan go häst, går in på banan och gör vad han ska, måhända utan något sting eller tryck, men det hade hanns matte redan förbrukat på framridningen ;)

Fördelningen lite häst och mycket kontor överväger fortfarande... fick rida på Limone som gjorde ett ovanligt bra förstadagspass :) Gaidon var rent strålande, igen... vet att det är orealistiskt men tanken slår mig ändå, Lövsta Future Challenge nästa år ;) Larus startade på ett riktigt bra sätt idag och fortsatte på ett riktigt bra sätt hela passet =)

I morgon blir det lite mer ridning och kanske kontorsfritt, kanske ;) Chris kommer till Hogsta, så mycket häst blir det och ett personalmöte för stalldelen... har förberett mig idag och hittade då lite noteringar sedan tidigare år... Gud hjälpe mig, hur osmidig får man vara? Hoppas jag har lärt mig något, annars borde jag bytas ut ;)

 

9 okt 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)