Hantera vardagen

är kanske vår största utmaning och förmodligen det som avgör hur vi mår... Idag ett till givande personalmöte, där jag upplevde att alla kom till tals och hade en del kreativa idéer. Det är inte dumt att samlas en stund för att växla information och väcka nya tankar. Har tidigare inte förstått vilken fantastisk kapacitet en bra grupp har ;) Undrar hur gammal man skall hinna bli innan man lär sig, lär sig den enklaste vägen. För själv tycker jag numera att det är roligare/enklare att arbeta med människor, än att styra och ställa ovanför andras huvuden och sedan irritera mig över att det inte blir som jag har tänkt mig ;) Det är så skönt att slippa tänka att andra är dumma som inte gör som man säger alt. tänker ;) för idag vet jag att det är inte säkert att det jag säger har samma betydelse för den som hör det jag säger och tänk om jag utelämnade en detalj som jag tänkte, hur ska då mottagaren förstå? Snurrigt...

Vill dela en kort historia från boken "Varför växer gräset?" 48 tänkvärda berättelser, skriven av Magnus Kull och Klas Hallberg.

Kanske det... I en liten by i Kina levde en gång en bonde som ägde en häst. Han var den ende mannen i hela byn som ägde en häst. En dag sprang hästen bort och kom inte tillbaka. Alla grannar ondgjorde sig över hur beklagligt det var, men bonden svarade lugnt: - Kanske det.  Några dagar senare återvände hästen och hade då två vilda hästar med sig. Grannarna jublade över att bonden hade haft sådan tur, men bonden svarade lugnt: -Kanske det.  Nästa dag försökte bondens son rida in en av vildhästarna. Hästen kastade då av sig sonen som bröt benet. Grannarna skorrade nu i kör: >Vilken otur, arma olycka<, varvid bonden återigen svarade: -Kanske det.  En vecka senare kom soldater till byn för att hämta unga män att kämpa i ett krig som Kina förde. De ville inte ha bondens son med sitt brutna ben och han slapp kriget. Hela byn gratulerade bonden och hans son till att de haft sådan tur. Bonden svarade: -Kanske det.

Inte blev det så mycket ridning idag... "bara" Limone, som inte är det minsta bara ;) gillar henne skarpt och idag i synnerhet. Finner nya växlar varje dag och är jättenöjd med det, kommer naturligtvis att ta lite tid att befästa ;) Don på töm bara för att se, mindre halt och muggen är också något bättre... Gaidon fick oxå gå på töm, omväxling förnöjer är tanken ;)

Till butiken har ytterligare en ny leverantör tillkommit... det händer verkligen saker varje dag =) Uhip ridkjolar. Erika tipsade mig redan till förra vintern men av någon outgrundlig anledning föll det då mellan stolarna, nu på´t igen. Behöver bara rådfråga övriga i personalen om vilka färger och tjocklekar vi skall ha, innan första beställningen läggs :) leverantören har lovat att vi kan få hem dem pronto =) Och  blir det en vinter som meterologerna förutspår, lär vi behöva dem ;)

26 okt 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)