Fördomsfulla

trodde jag att vi dressyrryttare var ;) om jag har uppfattat saken rätt så är vi inte hälften så fördomsfulla som hoppryttarna, eller är jag fördomsfull då? Fick berättat för mig idag... dressyrträna ska man inte göra för då får man för mycket kontroll... med graman får man inte rida för då kommer aldrig hästen ta upp huvudet och titta på hindren... var ett par av exemplen. Dessutom fanns det starka åsikter om vem man fick träna för eller inte, och jag gissar att det är olika beroende på vem man talar med ;)

Det kan inte vara lätt att försöka hitta sin stil, innan erfarenheten har fått en att inse. Det finns en stil för varje ryttare, det finns många vägar att nå samma mål, det som är rätt hos en kan vara helt fel hos en annan och vise versa ;) Om man tittar på hopp- eller för all del dressyrryttarna också så finns det inte en som rider identiskt lika någon annan. Jag tror som Patrik Kittel sa, sno det av andra som fungerar för dig... Prova ett tag, bilda din egen uppfattning, förkasta eller behåll =)

Att kategoriskt säga att du får inte dressyrträna låter för mig absurd och känns väldigt onyanserat. Undrar om man verkligen borde generalisera så kraftigt med tanke på att der finns ett antal riktigt stora hoppryttare som "markarbetar" sina hästar väldigt dressyrmässigt för lösgjordhet, liksidighet, styrka och lydighet.

Någon hoppning har det inte blivit för egen del sedan jag arbetade på ridskola och chefen där ansåg att alla instruktörer skulle hoppa. Fattade aldrig grejen, fast jag under den tiden var modig nog, vete tusan om jag skulle våga idag ;) iallafall inte så stort som då. För mig var dressyren den stora passionen redan från start, till de andras stora missnöje :) Gå sin egen väg, varför inte ;)

1 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)