Einstein

är en stor favorit... har sagt det förut, hade velat träffa den mannen, inte bara för hans enastående bragd inom fysiken utan även den mer livsfilosofiska sidan och den stora ödmjukhet inför sin egna begåvning och andras förmåga... Vet ju förstås inte om allt som står skrivet är sant, och/eller vad som har förskönats med åren men det är inte bara ett visdomsord som man gärna kopplar Einstein till :)

Boken "Einstein" skriven av Walter Isaacson är såklart min absoluta favoritbok, alla kategorier :) tänk om min fysiklärare hade haft ett uns av den förmågan att visualisera fysiken som den boken och jag tror den mannen hade, då hade jag inte gått ut med en 2:a i det ämnet ;) Fast det är klart, en viss förändring i mitt intresseområde har nog skett under de senaste 35 åren, bortsett från hästarna ;) När jag hade läst boken var jag så inspirerad att jag funderade på om det fanns kvällskurser i ämnet, innan insikten om mitt troliga handikapp i form av okunskap påminde mig om, att går man kvällskurser i fysik så har man nog redan förskansat sig mer kunskap än vad man får i en biografi om sagda man ;)

Gillar också åsikter, mina och andras :) de får livet mer intressant. När jag var liten och träffade min man hade jag så lite åsikter att mitt smeknamn var "Vet inte"... klart jag visste men ville aldrig ventilera den med någon, å idag verkar det som om jag har åsikter om det mesta man kan ha åsikter om och gärna motvals =) Det är väl kanske inte riktigt sant men jag tycker om att vrida och vända på ord, förutfattade meningar, åsikter och sanningar innan de sorteras in på plats. Gissar att jag kan vara lite påfrestande ibland ;)

En bra dag med hästarna, fina att rida allihop =) På eftermiddagen ett besök av Chris vilket resulterade i mer ridning. Alla fick godkänt!!! Rekord =) Mycket nöjd med samarbetet med den veterinären.

 

13 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)