Döm inte

andra på hörsägen... Det är så sorgligt när ryktesspridning och skitsnack förstör förutsättningarna för en smidig vardag. I vissa fall går det alldeles för långt och positionerna för och emot går över styr. Vad är det som driver oss? Det finns ett rättsväsende som skall ta hand om de stora frågorna och där är det viktigt att ingen döms utan att alla fakta har blivit granskade helt opartiskt, med en inställning som utgår ifrån att du är oskyldig tills att motsatsen är bevisad. Vi i vår vardag tar oss rätten lite nu och då att både vara åklagare, jury och domare utan att försvaret har fått tillföra något... Det rimmar så illa i min värld, och att vi sedan alldeles för ofta får äta upp våra snabba slutledningar när fakta väl har kommit fram har nog de flesta fått erfara. Dessutom kan det som är rätt i din värld betyda något helt annat i min värld... Lite ödmjukhet inför varandras olikheter är något eftersträvansvärt...

Ett favoritordspråk "Du skall inte döma någon förrän du gått 2000 mil i dennes skor" och min ständige följeslagare från NLP "Det finns en god intention med varje beteende för den som utför beteendet"

Lite mer häst blev det idag... Limone först ut som vanligt ;) är lite trött på sin ihärdiga ryttare. Det fick bli ett lite kortare pass idag... 2 rena byten av två möjliga =) Don ovanligt fin dag efter vila, mjuk och väldigt framåt, gillar sitt nya bett ;) Roemer fick trava =) skoj tyckte vi båda. En sak är bättre efter operationen, MYCKET spänstigare =) Gaidon på lina, inte 100 men jä...gt fin ;) också Santé fick springa några varv... Larus väntar på hovslagaren ;)

En hel del butiksarbete blev det också. Några nya produkter till för webbshopen och så försöker jag förbereda för kommande inventering genom att lägga in fler produkter i kassasystemet. Denna lilla butik skulle kunna sysselsätta en massa människor bara inom administration... En nyanställning är på gång, tror det är min raka motsats, vilket är vad jag har tänkt mig och som jag bara kan se som positivt ;) jag fortsätter med administration och hon arbetar med säljidéer. Funkar vi ihop kommer det att bli ett vinnande team ;)

Den hemliga julklappen i butikstävlingen på FB kommer att lottas ut på lördag och likaså dragningen av presentkort till nyhetsbrevsprenumeranterna. Allt på en gång, men när det äntligen är jul så skall man vara givmild...

Ett till av Linas roliga foton, Gaidon för några år sedan "snygging"

 

13 dec 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)