Alla kan

sälja, var temat på kvällsföreläsningen jag och butikens personal gick på idag ;) Nyttigt och intressant på många sätt... har själv till och med svårt för ordet sälja eller försäljare vilket definitivt är med och påverkar min inställning till det arbetet ;) I mitt fall kan man nog säga att det är en begränsande föreställning ;) Under kvällens föreläsning stod det klart för mig varför, varför denna aversion... När Erik, föreläsaren gick igenom listan på det vi upplever som negativt med försäljare blev det uppenbart, för vem vill vara, en dålig lyssnare, oärlig, profithungrig, okänslig, lurendrejare mm... inte jag! När listan på positiva egenskaper därefter räknades upp blev det en vändning, för vem vill vara, lyhörd, tålmodig, trovärdig, kunnig, problemlösare som är ärlig och trevlig, gärna jag!

Under övriga del av dagen hade jag varit på NLP-utbildningen, denna gång för Magnus Kull, som när jag berättade om kvällens stundande föreläsning och min syn på mig själv som säljare bad att få använda mig som exempel i en av dagens övningar. Grymt bra =) gav mig många riktigt tankeväckande frågor som också ifrågasatte min syn på vad säljande är... när han belyste nyttan med kunskap och möjligheten att hjälpa sina kunder att finna det som också ger en lösning på kundens problem, så blev det en helt annan lockelse i den delen av mitt arbete ;)

Under middagen igår kom vi över på ett annat ämne... att man verkligen behöver ha världens bästa veterinär och hovslagare för att hålla sina hästar gående. I min värld har jag det, vilket jag också svarade till de andras förundran ;) Och ja, för mig är det så... Mats Thomsson och Chris Johnston är mina hjältar, trots att de bara är felbara människor och inga gudar ;) men de gör sitt yttersta i alla lägen, och för mig räcker det långt, längre än mycket annat ;) Detta kan man kalla en stärkande föreställning =)

Tja, mycket mer än så blev det inte idag ;) Lite foderbeställningar innan ögonen sluts för denna dag :) och i morgon fortsätter den mentala utvecklingen med ytterligare information och övningar med Magnus på Coach2coach =) Tror inte livet kan vara mer spännande just nu...

16 okt 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)